Vagværen som vant Røldal Freeride Challenge i 2017 har vært plaget med skader en god stund, og kjørte ikke en eneste frikjøringskonkurranse i fjor. Dermed ble lørdagens comeback litt av en braksuksess for Schjølberg.

– Det føles godt å være tilbake igjen på konkurranser og se at man har noe der og gjøre etter null konkurranser i fjorårssesongen, sier han.

– Hva tenkte du da du kom i mål?

– Jeg er litt overasket, men fikk litt trua da jeg kom ned til Dennis (Risvoll, som sto i målområdet, journ. anm.). Det har vært mye spørsmål om hvordan dommerne dømmer buttchecks, da det var mange som gikk stort på flate landinger, men jeg klarte meg tydeligvis bra

Se POV-flm fra Eiriks vinner-run nederst i artikkelen!

– Du har slitt med en del skader i det siste. Hvordan er formen nå?

– Jeg er 100% hjerneskada! Neida, formen er topp. Nå må jeg prøve å komme meg inn i firestjerners-konkurranser, for det ikke hjelper mye med poeng fra trestjerners. En tiende plass i firestjerners gir mer poeng enn seier i trestjerners, sier Schjølberg.

Han var for øvrig eneste norske skikjører i konkurransen, men landets beste frikjøringssnowboarder, Ingrid Lonar, tok en fin-fin tredjeplass i Engadin. 

Se Schjølbergs vinner-run her: