– Jeg skjønner det ikke ennå!

Det var sterke følelser i sving da seksten år gamle Synnøve Medhus ble tidenes første, norske verdensmester i frikjøring lørdag.

Sist oppdatert 30. januar 2016 kl 18.57
VERDENS BESTE JUNIOR: Synnøve Medhus vant Junior-VM i frikjøring i Andorra lørdag! Foto: Tore Meirik
VERDENS BESTE JUNIOR: Synnøve Medhus vant Junior-VM i frikjøring i Andorra lørdag! Foto: Tore Meirik

– Det er helt merkelig, jeg skjønner det ikke ennå, sa en meget følelsesladd Synnøve Medhus til Fri Flyt, like etter at juniorverdensmestertittelen ble tildelt henne.

Nervepirrende

Spenninga lå nemlig tjukk som betong over målområdet etter at siste kjører hadde kjørt. Synnøve –med startnummer to- tok ledelsen med en gang. Men dommerne ville ikke avsløre poengsummen til verken Illona Carlod (FRA) eller amerikanske Olivia Askew før alle hadde kjørt. Årsaken var åpenbar, det var så jevnt at de ville holde på spenninga. Ikke før lenge etter at konkurransen var over avslørte dommerne hvordan det faktisk endte.

 – Det vart helt grusomt å vente, jeg var helt sikker på at hun andre lå foran meg. Helt forferdelig! Hun kjørte så bra, og jeg var sikker på at seieren røyk, sier Medhus.

– Kjekk løype

Franske Illona Carlod kjørte akkurat samme linje som Synnøve, og hun kjørte den hakket fortere. Men den norske 16-åringen fra Røldal visste å hoppe større på alle elementene i linja, og det var nok for dommerne. Til slutt endte Carlod på 3. plass –til Synnøves store overraskelse.

TMM_0961
TMM_0961

AVGJØRELSEN: Her har Synnøve Medhus nettopp fått vite at hun er juniorverdensmester. Foto: Tore Meirik

– Jeg syns ikke det gikk så bra egentlig. Jeg kom veldig bakpå på den første, syns ikke jeg kjørte så bra teknisk. Men det var veldig, veldig kjekt dette her altså. Jeg fikk god hjelp av Pelle (Gangeskar, journ. anm) til å velge linja. Her var greie element på rekke og rad, det var ei kjekk løype, det var det, sier hun.

Pappa: – Litt i overkant

Gangeskar er selveste Gudfaren i junior-freeride miljøet i Røldal. Han var på plass i dag, og så Synnøve dra hjem verdensmesterskapet sammen med blant andre Synnøves pappa Alf Medhus. Gangeskar ble allergisk mot einerbusken han satt på da seieren var sikra.

– Ja, det må være lov å vise noen følelser nå, sier Gangeskar.

Selv Synnøves nokså sindige pappa Alf måtte innrømme at dette var stort.

DSC00120
DSC00120

GUDFAREN OG FAREN: Pelle Gangeskar (til venstre) er meget sentral i frikjøringsmiljøet i Røldal hvor Synnøve har vokst opp –og akkurat det skal pappa Alf (i midten) ha mye av æren for. Foto: Tore Meirik

– Helt fantastisk, dette hadde jeg ikke trodd! Jeg har nå et avslappa forhold til mye, men dette var litt i overkant, sa verdensmesterpappaen. Han gir mye av æren for gullmedaljen til Pelle Gangeskar –som igjen gir den videre til Synnøves trener Svein Olav Lien:

– Synnøve begynte på Hovden skigymnas i høst, hvor hun fikk Svein Olav som lærer. Vi har snakket mye sammen, og Synnøve har kommet seg veldig teknisk. Motet har hun hatt siden hun var liten, konkluderer Gangeskar.

Se flere bilder fra den historiske dagen i Andorra i galleriet under!

Øvrige resultater:

DROPIN_FJWC_Grandvalira_Ski_Men_with_RunScores
DROPIN_FJWC_Grandvalira_Ski_Men_with_RunScores
DROPIN_FJWC_Grandvalira_Ski_Women_with_RunScores
DROPIN_FJWC_Grandvalira_Ski_Women_with_RunScores
DROPIN_FJWC_Grandvalira_Snowboard_Men_with_RunScores
DROPIN_FJWC_Grandvalira_Snowboard_Men_with_RunScores
DROPIN_FJWC_Grandvalira_Snowboard_Women_with_RunScores
DROPIN_FJWC_Grandvalira_Snowboard_Women_with_RunScores
Publisert 30. januar 2016 kl 18.57
Sist oppdatert 30. januar 2016 kl 18.57
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen