Chased er nemlig engelsk, og betyr å bli jaktet på. I dette tilfellet av Robert Ruud, og førstemann som blir chaseder Vebjørn Enersen. Og det ble muligens det siste han fikk gjort på ski denne sesongen (!). Robert Ruud, som altså jaga Vebjørn rett inn i et temmelig omfattende kragebeinsbrudd, forteller (filmen ser du under artikkelen):

– Vebjørn stuka framover da vi kom til et tråkkemaskinspor. Det hadde regna uka før og var klink is under et nokså tynt lag nysnø. Det smalt ganske greit da han knakk kragebeinet kan du si. Han fikk fire eller fem brudd, og ble operert dagen etter.

Annonse

Apropos overskriften: Har du lest denne kommentaren?

LAGER WEBSERIE OM ANDRE FOLK: Robert André Ruud fra Ål underholder oss med jakt på andre kjørere denne vinteren. Arkivfoto: Anders Holtet
LAGER WEBSERIE OM ANDRE FOLK: Robert André Ruud fra Ål underholder oss med jakt på andre kjørere denne vinteren. Arkivfoto: Anders Holtet

Da vi snakket med Robert på tirsdag var han tilbake i Norge – nærmere bestemt i Solheisen i Hemsedal på jobb foran kamera for Fri Flyt.

– Det er nysnø og sol her, og vi har heisen helt alene. Det er harde tak på jobb, men det må gjøres.

– Hva skjer videre med webserien?

– Jeg kan røpe at det blir en episode med Klaus Finne og en med Adrian Tøien. Og hvis folk har noen fete skisentre de er keene på å få filma i, så er det bare å melde fra! Konseptet er shredding med venner, og det er opp til den jeg følger å vise hvordan han eller hun vil bli framstilt, sier Ruud, som fikk ideen etter at barndomsvennen Øystein Bråten ha han et hjelmkamera.

I Fri Flyt nummer 138 som er på vei ut til postkasser og bladkiosker akkurat nå, kan du lese mer om Robert og vennskapet med superstjerna Øystein Bråten!

– Øystein ga med en GoPro, og mente jeg burde mate på. Det er jo en simpel greie, men veldig artig å holde på med. Så jeg brukte noen tusen på redigeringsprogram, og nå er jeg i gang.

– Og hva skjer videre med deg?

– Neste uke drar jeg tilbake til Bruson, for en tre-stjerners FWQ-konkurranse, så er det Fjellsportfestivalen i Sogndal, så enda en tre-stjerners i Sveits. Jeg har meldt meg på flere, men får se om jeg får plass. Dette skulle egentlig bare være en prøvesesong for meg, men det gikk såpass bra i Verbier at må jeg svi mens jernet er varmt. 

– Hvor hardt satser du, er målet Freeride World Tour?

– Tja, det er først og fremst gøy å konkurrere og kjøre ski. Så lenge jeg har det gøy med konkurranse så kjører jeg på, men hva det ender med får vi se. 

Se første episode av Chased: