Det har gått mange år siden jeg startet reisen min i Fri Flyt. Mitt første kontor delte jeg med en kleskolleksjon og to kollegaer. Underveis har Fri Flyt gått fra 10 til ~26 ansatte, fra ~1 nettside til et tosifret antall. Og nå sitter jeg her og blogger. Det blir sikkert koselig for noen ¬- og skikkelig uinteressant for andre. Jeg har uansett bestemt meg for å belyse noen av valgene vi har tatt og må ta i fremtiden. Først ut er videotjenesten vår. Det er ikke en ny tjeneste, men vi fornyer den bittelitt.

I motsetning til hva vi hadde ambisjoner om i 2009 [1], kan vi ikke konkurrere med Youtube og Vimeo og det er derfor embedding [2] fra disse to som benyttes.

[1] Mai 2009 - Fri Flyt lanserte vidoy.no [3] for å ha bedre kontroll på egne filmer. Opplasting og embedding ble gjort tilgjengelig for medlemmene på våre ulike nettsider. Omtrent samtidig lanserte Youtube og Vimeo mulighet for video i Full HD. Opplevelsen vi fikk servert via disse to med tanke på kvalitet, brukergrensnitt og støtte for ulike formater gjorde sitt. Vi «la ned» vidoy.no.
Artikkel med embedding fra vidoy.no: http://friflyt.no/Ski/Simon-Dumont-om-sesongen

[2] «bygge inn» - Inkorporere et selvstendig element i et system / en struktur slik at det fremstår som en enhet. – Norsk språkråd

[3] 2 uker etter lansering klarte nåværende redaktør i Fri Flyt å slette hele siden. En ørliten indikasjon på at den kanskje ikke hadde livets rett...

Video

Video-fornyelsen består av ulike elementer hvor knoking, kommentarer og egne visningssider står sentralt.

Ved å gi en knoke øker du videoens popularitet og får den høyere opp i ulike lister. Knoking er vårt eget norske substitutt for den engelske «Fist bump» og den danske «Knytnævehilsen». Som i mitt hode høres mer ut som et møte mellom fulle territoriale fjellaber på guttetur til Jomfru Anes Gade.

Hvert innloggede medlem kan gi én knoke til hver video.

En video som benyttes i artikler eller legges ut av redaksjonen i Fri Flyt får automatisk et Fri Flyt TV-ikon.

En video som legges ut på en medlemsprofil får et medlems-ikon. Noen medlemsvideoer kan bli brukt av redaksjonen i f.eks. en artikkel. Da vil denne videoen få TV-ikonet i tillegg.

Kommentar

Video-kommentarer følger en video, også på forumet. På forumet vil en egen tråd lages for en kommentar-tråd for å øke livslengden til en video. 

Visningssider

friflyt.no/video finner man det vi har kalt «Medlemsvideoer». Alle videoer som medlemmene på friflyt.no har lagt inn på medlemsprofilene sine vises her.

Disse kan sorteres på dato (Siste) eller på popularitet (Flest knoker).

friflyt.no/videotopp finner man de mest populære videoene (Flest knoker). Her vises både medlemsvideoer og Fri Flyt TV i en salig blanding. Listen kan filtreres på flere måter:

Trykk for å fjerne Fri Flyt TV fra listen.

Trykk for å fjerne medlemsvideoer fra listen.

Videoer fra inneværende måned vises som standard. Bla frem og tilbake for å vise Topp 10 fra andre måneder.

Ved å trykke på årstall kan man også se Topp 10 for et helt år.

friflyt.no/tv finner man alle videoer fra redaksjonen. Det kan være videoer som vi har laget eller filmer vi har embeddet i stort format i toppen av artikler.

Disse kan sorteres på dato (Siste) eller på popularitet (Flest knoker).

Konklusjon

Jeg er usikker på om et blogginnlegg krever en konklusjon men da jeg laget min første blogg den gang jeg hadde hår på toppen av hodet lagde vi reglene selv. Nå, med flere (h)år på baken har jeg ikke tenkt å endre på det. Jeg konkluderer med at dette blir knallbra og at de som har forslag til forbedringer kan sende meg en mail eller PM.