I den voksende freeridegruppen til Heming møter Fri Flyt alt fra 16 år gamle jibbere til 50 år gamle O2-snappere, verdensmestere og skilegender.

Det er mandag og barmarkstrening. Hensikten er å forberede kropp og sinn på en vinter i fjellet, men metodene er likevel med fokus på lek. Første del av treningen møter blant annet vi den karismatiske Kaj Zackrisson, freerideproffen Dennis Risvoll og trener av gruppen, Fredrik Luytkis.

Annonse

 – Frikjøring er en veldig sosial aktivitet, der man kommer sammen og støtter opp om hverandre og deler erfaringer. I utgangspunktet er frikjøringsmiljøet et relativt lukket miljø, der utenforstående ikke lett får innpass. Men med den voldsomme veksten vi har sett i salg av utstyr, og den økte interessen generelt, så ser vi behovet for å gi en åpning for de som ikke har dedikert livet sitt til denne sporten og som kan ha nytte av den erfaringsoverføringen man kan få i et slikt miljø. Målet er i aller høyeste grad også å viske ut kløften mellom generasjonene og skape en type solidaritet der liten og stor, gutter og jenter alle er likeverdige. På fjellet er vi alle like gamle, pleier jeg å si! sier frikjøringslegende og trener av Heming Freeride, Fredrik Luytkis.

Heming Freeride ble for kort tid siden startet opp med initiativ fra Roald Albrigtsen og har ukentlig barmarkstrening i Heminghallen. Når vinteren kommer er planen å møtes én til to ganger i uken i Tryvann, samt legge opp til «på sparket- turer» til nærliggende anlegg. 

LES OGSÅ: Luytkis trener Heming-frikjørerne