I den første episoden av vår serie Stipatruljen blir det kortreist sykling for vår nye programleder Henrik Hollingsæter Kippernes. Vi skal ut på lokale stier i Oppdal der den tidligere proffsyklisten både jobber og bor. 

Selv om Henrik strengt talt ikke hadde trengt å ha med seg en guide for å finne frem på disse stiene, har han likevel invitert kamerat og geolog Are Rolvsjord med på tur. Her skal vi lære litt om det unike jordsmonnet på Raudhovden i Oppdal, som visstnok drenerer så godt at det alltid er perfekte forhold, uansett vær. Vi skal bli med på tur til Raudhovden, sykle opp Blindtarmen, ned Maurtråkket og Hindset-stien blant annet.  

Saken fortsetter under bildet

BÆÆÆÆÆ-RE LÆKKERT: Enorme mengder sauer og unikt jordsmonn, kombinert med fine stier gir ofte gode sykkelopplevelser. Bilde: Magnus Roaldset Furset
BÆÆÆÆÆ-RE LÆKKERT: Enorme mengder sauer og unikt jordsmonn, kombinert med fine stier gir ofte gode sykkelopplevelser. Bilde: Magnus Roaldset Furset

– Her der det masse fine stier, variert terreng i fantastiske omgivelser, sier Kippernes om mulighetene på Raudhovden.  

For et par sesonger siden, valgte Henrik å legge sykkelkarrieren på hylla til fordel for salgsjobb i 7blåner. Sykkelen er riktignok ikke lagt bort, og mye tyder på at formen til og med er så god at han sykler oppover. 

I de kommende episodene av Stipatruljen skal vi videre over grensen til Åre, deretter Stranda og Venabygdsfjellet i Ringebu.

Filmene er laget av Magnus Roaldset Furset

SENDEPLAN

Episode 1: Oppdal

Episode 2: Åre (29. aug)

Episode 3: Stranda (5. sept)

Episode 4: Venabygdsfjell / Ringebu (12. sept)