OSLO
Du drar dit for: Sentrumsnære stier, og nok utvalg av stier til at du kan holde på i ukesvis uten å sykle den samme stien to ganger.
Stalltips: Det bor enormt mye folk i denne byen. Når du kommer til marka, kan det være greit å komme seg forbi de tetteste randsonene før man kommer seg ut på stien. Her ligger det også ofte mange gode stier.

BARE KØ, VOLD OG ASFALT? Ikke i Oslomarka. Emil Carlson i Lillomarka.
Én sti du må prøve: Maridalsrunden er strengt tatt flere stier i én runde, men dette er en runde som gir deg en smakebit på alt av det Oslo har å by på.
Logistikktips: Hvis du har generell angst for Oslo-trafikk, klarer du deg helt fint uten bil i denne byen. T-Banen tar deg smertefritt til alle de beste utfartspunktene for stisykling, som Sognsvann, Skullerud og Romsås.

SHUTTLEMEKKA: Ringebu har noe av den beste shuttlebaserte syklinga i landet.
RINGEBU
Du drar dit for: Shuttlebasert sykling i det som tidvis er bratt terreng, med raske stier og god utsikt. Disse kan kombineres, om du hiver deg på en shuttletur fra fjell til dal.
Stalltips: Butikken/kaféen/hangoutstedet Værfast sitter på lokalkunnskapen du trenger, og Gudbrandsalens beste(?) kanelsnurrer og kombucha. Og svart kokkaffe fra Sverige.
Én sti du må prøve: Trolldalen, en sti som til slutt ender opp i sentrum. Fartsfylt og morsomt.
Logistikktips: Selv om det ikke kryr av overnattingsmuligheter i Ringebu, så finnes det noen. Og da kan du ta toget, og stoppe midt i sentrum. Gitt at du får med sykkelen på toget, selvfølgelig.

KVELD I BYMARKA: Jørn Almberg leder an og Tom Sæther følger på.
TRONDHEIM
Du drar dit for: Noe av den beste stisyklingen Trøndelag har å by på.
Stalltips: Ta deg til Geitfjellet i Bymarka, nyt 360-graders utsikt over (nesten) hele Trøndelag, og sykle fine stier helt ned til sentrum, hvor du kan avslutte med valgfri afterbike.
Én sti du må prøve: Bringebærstien og dens omkringliggende er fine.
Logistikktips: Utfartsparkeringene Bekken ved Estenstadmarka, eller Baklidammen i Bymarka gir deg gode utgangspunkt for sykkelturer.

OPP & NED: Oppdal leverer sykling både over og under tregrensa.
OPPDAL
Du drar dit for: Kombinasjonen av høyfjell- og skogsfølelse. Flytstier for nybegynnere, og bratte fjellsider for de mer erfarne.
Stalltips: En del av syklingen er bratt, både oppover og nedover. Sørg for å ha komfortable sko å gå i.
Én sti du må prøve: Stortrollet-runden øst for sentrum viser deg en side av Oppdal du kanskje ikke visste fantes. Vil du krydre opplevelsen, tar du Ålmastien på vei hjem.
Logistikktips: Har du tenkt å sykle sentrumsnært kan du fint ta toget – har du tenkt å sjekke ut mer av fjellsyklingen lønner det seg definitivt med bil.

DEN STRAKASTE VEIEN: Strak vei, strake trær og god sykling. E6 leverer.
Andre steder å stoppe langs E6
Om du ikke får nok av disse stedene, har E6 langt flere stidestinasjoner å by på. Vi kan for eksempel nevne ...
Fredrikstad: Tenkt deg utover mot Skjærgården? Eller kanskje en aldri så liten harryhandel når korona-viruset ikke gjør det i overkant komplisert? Vel, ta en svingom innom Fredrikstad. Her er det både pumptrack og fet stisykling.
Lillehammer: Hvis terrenget er godt nok for de beste terrengsyklistene i landet å trene i, så bør den gjengse stisyklist klare å finne god underholdning også. I området Lillehammer/Øyer finner du både Hafjell Bike Park, Ultrabirken-land, og tidligere mesterskapsløyper for rundbane.
Tromsø: OK, dette er strengt tatt en avstikker, men ikke lenger enn at du tåler det. Tromsø er ikke bare en av de beste stedene i Norge for toppturer på ski, her finner du også stisykling i ypperste klasse.
Alta: Hjembyen til kanskje verdens mest ekstreme sykkelritt Offroad Finnmark og det vi kanskje må kalle Norges fatbike-hovedstad. Alta har førsteklasses stisykling. Hvis du har gått med en slags fiksjon i hodet om at her er det bare vidde, paddeflatt og kjedelig, må du kalibrere forventningene. Viddesykling er dødsfett og bør oppleves, men Alta har så mye mer.