/ Sykkel

Svenskenes beste stisykling

STIPATRULJEN (S3E2): Svenskenes Åre er Skandinavias største sykkeldestinasjon. Det er klart vi måtte dit!

Sist oppdatert: 23. juli 2019 kl 07.00
Lesetid: 2 minutter

Direkte fra Oppdal kjører Stipatruljen videre til svenskenes stolteste skidestinasjon. Mens de fleste er godt klar over at Åre er et mekka for ski, og tumleplassen for mange store stjerner, er det ikke like kjent hvor bra det er å sykle her. Dette er faktisk Skandinavias største sykkelpark, med sine 35 stier og 853 høydemeter. Og det beste for noen, er kanskje at du slipper å sykle opp. Her tar du gondolen til toppen. Med andre ord:  dette blir en dag med bratte bakker, hopp og høy fart. 

Se også: Høyfjellssykling i Alvdal

Det siste var nok ikke vår sykkelekspert Henrik Hollingsæter Kippernes helt forbered på, der han møter vår guide for dagen Daniel Petterson uten annet beskyttelsesutstyr enn hansker og halvhjelm. Daniel på sin side har både helhjelm, goggles, og knebeskyttere. Og jobber forøvrig som lærer i matematikk og fysikk på skigymnaset. 

– Det er jo 10 år siden jeg har syklet heisbasert. Det ser du kanskje på det jeg har på meg, sier Henrik i filmen og uttrykker en viss usikkerhet til det som skal komme. 

Saken fortsetter under bildet

ÅRE: Med sine 50 kilometer fordelt på 35 stier og 853 høydemeter er Åre Skandinavias største sykkeldestinasjon. Stipatruljen til Terrengsykkel fikk guiding av den lokale syklisten Daniel Pettersson.
ÅRE: Med sine 50 kilometer fordelt på 35 stier og 853 høydemeter er Åre Skandinavias største sykkeldestinasjon. Stipatruljen til Terrengsykkel fikk guiding av den lokale syklisten Daniel Pettersson.

Selv om matematikeren er litt varmere i trøya, så tar Henrik utfordringene med stil. Vi begynner fra toppen av den legendariske Åreskutan og ned den smidige «Easy Rider» før de går enda litt brattere 1000-metersleden. 

Les også: Norges mest fantastiske stisykkelbilder

– Det virker som at tilbudet er veldig godt her, spør Henrik.

– Ja, det er et stort tilbud. Du kan komme hit og finne bra tilbud med overnatting og leiesykler. Det er noe for alle med alt fra lett til vanskelig sykling, svarer Daniel Pettersson.

Filmene er laget av Magnus Roaldset Furset

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: 

Publisert 23. juli 2019 kl 07.00
Sist oppdatert 23. juli 2019 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen