For ti år siden oppdaget legene en hjertefeil hos Arild Andersen. En hjerteklaff hadde kollapset og gjorde det nødvendig å operere. Etter en stund forsto Arild at det var fra et fall han hadde hatt på en tidligere sykkeltur som hadde forsaket skaden. Å trene seg opp med sykling var rett og slett for tungt og lite motiverende. Da skaffet Arild seg skaffet en elektrisk sykkel, som gjorde at han igjen kunne gjøre det han elsket mest av alt – og komme seg ut i naturen. 

– El-sykkelen er faktisk helt nødvendig for meg, sier Arild som utover det er stor fan av konseptet. 

Annonse

Saken fortsetter under bildet

I denne episoden av Terrengskolen møter han vår programleder og sykkelekspert Aslak Mørstad. Aslak er en årelang skeptiker til elektriske sykler. Gjennom dette møtet får vi se om skepsisen holder stand eller om han mykner opp. 

TERRENGSKOLEN

Senere i serien skal Aslak Mørstad hjelpe oss til å bli enda bedre på å sykle. Utfortalentet Brage Vestavik skal tilbake på banen, og forhåpentligvis får vi Aslak til å gjøre ting han ikke kan på sykkelsetet. Dessuten skal vi tilbake til Trysil enda en gang for å sykle landets best tilrettelagte sykkelstier. 

EPISODE 1: Maksimer ditt rittpotensiale

EPISODE 2: Familieproblemer

EPISODE 3: Når el-sykkelen blir nødvendig

EPISODE 4: Dropp med Vestavik og Mørstad