ISLAND

Overnatting: Det er flere hostel og hotell rundt øya, men dette bør sjekkes på forhånd. Hvis du planlegger å bo i telt bør du ta med ett som tåler litt vær og vind. Merk også at mange områder er gjerdet av for jordbruk, så det kan være kinkig å finne teltplass.
Leiebil: Det er utallige alternativer og de fleste har de samme prisene og bilene. Velg gjerne en noe stor bil som kan takle humpete grusveier. Hvis du reiser om sommeren kan det også være et tips å ha beskyttelse mot sandstormer, da disse er ganske vanlige på sørsiden av øya.
Våtdrakt: En god vinterdrakt med hansker, hette og støvler er å anbefale året rundt. Vi anskaffet nye 6/5/4-drakter fra Xcel før avreise og angret ikke et sekund. Vi fikk flere timer i vannet uten å fryse for mye. Temperaturene er sammenlignbare med Lofoten.
Sesonger: Både høst, vinter og vår har nok av bølger, mens sommeren kan være litt for rolig. Vi valgte å dra i oktober for å slippe de verste kulden, samt få en smak av de første vintersvellene.

Våken?
Våken. Er det like kaldt på den siden av teltet.
– Med tanke på at jeg er 30 centimeter unna deg, så ja. Jeg er også noenlunde sikker på at bølgene bryter med god størrelse der nede da.
– OK. Du ligger nærmest glidelåsen. Du får stå for spot checken.