/ Surf

Surfekurs og surfeskole - lær surfing

Guide, tips og triks når du skal lære deg å surfe. Enten du skal på surfeskole, surfekurs eller lære deg det på egen hånd så har vi gode råd å gi.

Om du er av typen som ikke får surfet noe særlig utenom ferier og i sesong, kan det være lurt å holde formen ved like med noen øvelser som forbereder deg på bølgene.

Lyst til å begynne med surfing? Fri Flyt har laget en omfattende Surf ABC som gir deg informasjonen du trenger for å komme deg opp på brettet.

Hvis du har surfet en stund, og føler deg trygg på brettet kan det være kult å lære seg manøvre som cutback og snap. Her er også en sak om det du må vite for å surfe i kaldt vann.

Lurer du på hvor du kan surfe i Norge, så har vi en liste på 41 surfspots i Norge.

annonse
Hvor kan jeg surfe i Norge?

Men en av Europas lengste kystlinjer, er det mange steder med muligheter for å surfe i Norge. På Østlandet er det Saltstein som er mest frekventert. Helt sør i Norge surfes på på Lista. Sørvest i Landet er episenteret for surfingJæren. Stadtlandet er et surfparadis på Vestlandet og Lofoten har bølger i verdensklassen.  

Hva slags brett skal jeg kjøpe til surfing?

Alle ferske surfere trenger et stort brett til å begynne med. Etterhvert som man blir flinkere og en mer avansert surfer, kan man gå ned på volum og lengde. Se vår guide til valg av surfbrett.

Hvordan velger jeg våtdrakt til surfing?

Du velger våtdrakt stort sett ut fra temperaturen i vannet. Tykkere drakt for kaldere vann. Hette, sko og hansker (votter) er nødvendig når det blir enda litt kaldere. 

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen