/ Surf

Surfekurs i Norge

Her finner du surfkurs i Norge

Det finnes en del surfcamper i Norge med tilbud om overnatting, kursing, utleie av utstyr og andre spennende aktiviteter. Her er oversikten over aktørene, fra Lista i sør, via Jæren og Hoddevik til Lofoten i nord.

Sist oppdatert 26. juni 2023 kl 06.00
SMELLVAKKERT: Sorry Unstad, men Hoddevika er faktisk den aller vakreste surfebukta i Norge. Bilde: Lapoint
SMELLVAKKERT: Sorry Unstad, men Hoddevika er faktisk den aller vakreste surfebukta i Norge. Bilde: Lapoint

En surfcamp kan være så mangt. Enten du bare velger å bo nære havet med likesinnede bølgeryttere, eller om du går all in med kurs, leie av utstyr, kost og losji.  

De fleste camper i Norge tilbyr ulike pakker, og havner du i mellomsonen mellom nybegynner og proff, så er det stort sett også mulig å leie utstyr på campene.  

Her er en oversikt på surfcamper i Norge:

LISTA  

Nesten helt på sydspissen av Norge ligger Lista med lange hvite sandstrender. Fantastiske strender i ulike himmelretninger er kulisse for sterke sanseinntrykk i havet. Interessen og satsingen mot vannsport og surf er stigende på Lista.  

Lista surfing 

Lista Surfing er blant landets mest nyetablerte satsinger på surf. Basen ligger på Stave Gård, bare 10-15 minutter fra surf-spottene på Lista.  

Stikk innom deres nye surfebar på Brooklyn Square i Vanse

Fra midten av august 2021, kan tilbys det en all-inclusive opplevelse med surfing, coaching, overnatting og mat. Vil du prøver det på windsurfing så er det også et tilbud på utenom surf.  

Lista surfing

Lille Havika på Lista stiller ikke veldig langt bak på rangeringen over Norges fineste strender. Bilde: Lista surfing
VAKKERT: Lille Havika på Lista stiller ikke veldig langt bak på rangeringen over Norges fineste strender. Bilde: Lista surfing

Surf i Sør

Surf i Sør tilbyr utleie av brett og holder surfekurs for både nybegynnere og viderekommende. De har også uteie av SUP-brett.

Surfisør

Surf-Lista 

Rett ut fra en sjøbu på Borhaug begynner eventyret for Surf-Lista. Her drives det både surfskole og utstyrsleie av flere typer brett og nivåer av surfere.  

På innsiden av moloen i havna på Borhaug kan ferske aspiranter begynne surf-karriere under trygge rammer, før tar det stille og rolig videre ut i bølgene.  

Surf-Lista

JÆREN 

Flest strender og størst variasjon av surfspots i Norge finner du på Jæren. Dette er også området i Norge med desidert flest aktive surfere – ikke minst på grunn av sin nærhet til Stavanger by. Det er flere camper som tilbyr alt fra overnatting, coaching og utleie av utstyr.  

Boretunet  

Med havet som nærmeste nabo, ligger Boretunet. Her kan du booke deg inn for en trivelig overnatting blant likesinnede surfere, leie utstyr eller gå for hele pakka med surfkurs og overnatting.  

Boretunet ligger på Borestranden og tilbyr ulike former for surfcamps. Er du her bare for å surfe, kan du likevel benytte deg av egne skifterom og varme utendørsdusjer.  

Boretunet

Boretunet på Bore er et relativt nytt tilbud på Jæren og skiller seg ut fra alle andre tilbud til surfere i Norge. Bilde: Boretunet
UNIKT: Boretunet på Bore er et relativt nytt tilbud på Jæren og skiller seg ut fra alle andre tilbud til surfere i Norge. Bilde: Boretunet

Bore Surf Senter 

Bore Surf Senter tilbyr surfkurs og utleie av utstyr for alle nivåer gjennom hele året. Se etter skiltet med Bore Surfskole når du nærmer deg stranden.  

Her kan du i tillegg booke en time med tow-in, leie SUP-brett eller skateboard av ulik type.  

Bore Surf Senter

Surfschool.no

Legenden Rune Lye har hold surfekurs på Jæren i mange år, og driver etter en forretningsmodell som går ut på at kursene forflytter seg etter forholdene.

Utstyret kjører de rundt til den aktuelle stranden i Lyes lastebil og stranden oppdateres på Twitter. Surfschool sine kurs inkluderer også nødvendig utstyr som surfbrett og våtdrakt (+ hette, hansker og sko)

Surfschool tilbyr også utleie av utstyr, og surfcamper-bil med taktelt.

Surfschool.no

Solastrand Hotell

I samarbeid med Kari Schibevaag tilbyr Solastrandhotell surfekurs for nybegynnere. Solastranden er en fin strand å lære å surfe på. Her er det er langgrunt og gode bølgeforhold for nybegynnere.

Du kan også leie surfeutstyr hvis du allerede har surfet litt.

Solastrand hotell

Freesport.no

Nybegynnerkurs som legges til der det er optimale forhold den aktuelle dagen. Solastranden, Hellestøstranden eller Borestranden. Dere vil få beskjed dagen før kurset.

Her lærer man det grunnleggende for å komme i gang med surfing. Hvordan fange bølgene og hvordan bli komfortabel med bølgene.

Inkludert i kurset er alt nødvendig neopren, samt surfbrett.

Freesport.no

På Borestranden er det stort sett bøger hver eneste dag hele året. Bilde: Surfcamp Jæren
BORESTRANDEN: På Borestranden er det stort sett bøger hver eneste dag hele året. Bilde: Surfcamp Jæren

HODDEVIKA 

Hoddevika er ikke bare vakkert, men også et paradis for surfing. Den langgrunne stranden er som skapt for surfing for hele familien og alle nivåer.   

Lapoint 

Landets største aktør innen surfcamps har camper rundt i hele verden, men i Norge er Hoddevika den eneste plassen de har slått seg opp.  

Ta surfbrettet under armen og rull på skateboardet ned på stranden, eller heng ut på campen med likesinnede. Her finner du alle tenkelige variasjoner av tilbud om: surfkurs, surfcamp, utleie eller bare overnatting. 

Du kan til og med leie et av husene til Lapoint – hvis det passer deg og gjengen din bedre.  

Lapoint Hoddevik

Sorry Unstad, men Hoddevika er faktisk den aller vakreste surfebukta i Norge. Bilde: Lapoint
SMELLVAKKERT: Sorry Unstad, men Hoddevika er faktisk den aller vakreste surfebukta i Norge. Bilde: Lapoint

Ervik Surfshop

Ervik Surfshop tilbyr gruppekurs, privatkurs, kurs med videoanalyse og barnesurf i magiske Hoddevik.

Gruppekursene er for nybegynnere samt de som ønsker å lære å fange sin første grønne bølge.

Privattimene holdes med instruktører med flere års erfaring. Her får du tilbakemeldinger som vil løfte surfingen til neste nivå.

Kurs med videoanalyse kan ta surfingen noen steg videre. Det er også en god anledning til å få filmmateriale av surfingen din.

Under barnesurfen sørger instruktørene for at barna har en morsom og trygg opplevelse i vannet.

Ervik surfshop

Stad surfing 

Den originale surfcampen i Hoddevik ligger legendarisk fint til med havet som nærmeste nabo. Booker du det øverste rommet her, våkner du med utsikt rett ut på Atlanterhavet og dagens bølger.

Stad surfing tilbyr flere former for kurs (alt fra familie til privat og grupper), overnatting og utstyrsleie.  

Stad surfing

Huset til Stad surfing ligger fantastisk til, så nærme du kan komme uten at høyvannet kommer og tar deg en dag med springflo. Bilde: Stad surfing
MER ENN BARE GREIT: Huset til Stad surfing ligger fantastisk til, så nærme du kan komme uten at høyvannet kommer og tar deg en dag med springflo. Bilde: Stad surfing

ERVIK 

Et lite knepp nord for Hoddevik ligger Ervika. Et sted som anses å være for litt mer avanserte surfere enn Hoddevik, men som likevel har supre nybegynnerforhold og en langgrunn sandstrand.

Ervik surfshop 

Stort med low key blir det ikke. En liten surfshop i Hoddevikas lillebror-bukt tilbyr det som trengs for å surfe, samt kursing på ulike nivåer.  

Ervik surfshop tilbyr dessuten utleie av surfbrett og drakter, samt SUP-brett.

Ervik surfshop

Low key og ekte, er vel stikkordene til Ervik surfshop. Bilde: Ervik surfshop
HVA ER DET MOTSATTE AV OVERDÅDIG? Low key og ekte, er vel stikkordene til Ervik surfshop. Bilde: Ervik surfshop

LOFOTEN / UNSTAD 

Norges mest kjente sted for surfing sett med verdens øyne er Lofoten og Unstad. Denne stranden har hatt besøk av diverse storheter som Mick Fanning, Dane Reynolds og Tom Curren.  

Og ikke uten grunn –  for dette stedet er både fortryllende vakkert – og et sted for surfing i verdensklassen.  

Unstad Arctic Surf 

For noen år siden var dette verdens nordligste surfcamp. Det er det ikke lenger (noen nordligere i Alaska).  

Unstad Arctic Surf er likefullt et helt unikt sted med fantastiske tilbud for surfere og aspirerende sådan. Her kan du enten gå for full pakke med kursing inkludert lån av utstyr, overnatting med utsikt mot bølgene og mat, eller bare plukke fritt fra tilbudene.  

Her leier du våtdrakter og surfutstyr for alle nivåer og bor blant likesinnede. Skulle det bli kaldt, hopper du i stampen, saunaen eller den transportable saunaen som du kan leie og sette (nesten) der du vil.  

Unstad Arctic Surf

De beste bølgene i Norge finner du på Unstad, og på Unstad Arctic Surf bygger de den perfekte settingen minneverdige opplevelser i og ved havet. Bilde: Unstad Arctic Surf
HER SKJER DET: De beste bølgene i Norge finner du på Unstad, og på Unstad Arctic Surf bygger de den perfekte settingen minneverdige opplevelser i og ved havet. Bilde: Unstad Arctic Surf

Her finner du vår oversikt over surfspotter i Norge

Savner du en camp på listen? Send oss gjerne en mail. 

Publisert 9. juli 2021 kl 14.35
Sist oppdatert 26. juni 2023 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen