/ Surf
 / Unstad

Verdensmester Fanning i Lofoten - hyller norsk natur

– Det har vært kaldt, men veldig bra, sier Mick Fanning om norgesbesøket. Se de unike nordlysbildene.

Sist oppdatert 12. desember 2016 kl 14.42

Det er en tydelig sliten verdensmester i surf Fri Flyt snakker med på vei fra massive bølger på Unstad i Lofoten. 

– Det har vært kaldt, men veldig bra, sier Mick Fanning til Fri Flyt fra baksetet til filmer Petter Foshaug. Han er på vei hjem til Australia etter en uke i nordatlanteren. Sliten, ikke bare etter timesvis med surfing; en fuktig avskjedsfest med det norske crewet skal nok også ha litt av skylden. Det sa ikke Mick noe om på telefonen til Fri Flyt, men såpass har ryktene gått i det norske surfmiljøet. På vei opp til Lofoten lakk dessuten den første infoen om at superstjerna var i Norge. På Crowbar, med innflytta aussier, et lite knippe avdanka norske snowboardere og en god del hipsterøl. 

Senere har vi også skjønt at Mick fant tonen med den norske gjengen. Snowboardgutta Erik Botner, Joachim Nyhaugen og Andreas Møgster fikk til og med gleden av å surfe med legenden flere dager. 

– Sprøtt at det går an å få så mye fart og fange så mange bølger som han gjør, sier Andreas Møgster, som forøvrig var ansvarlig for prosjektet gjennom Red Bull. Han kunne også fortelle at de største bølgene på Unstad til tider var i overkant for både ham og Botner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MoranT_Norway16_07372
MoranT_Norway16_07372

CREW: Mick Fanning fant seg godt til rette med det norske crewet. Foto: Red Bull Content Pool

Hvorfor er du i Norge?

– De norske gutta i Red Bull inviterte meg over til Norge på et prosjekt. Jeg var i Irland, så da passet det bra å komme over, svarer Fanning. 

Visste du noe om Norge før dette?

– Ikke egentlig. Jeg har noen venner som har vært her før, men visste ikke så mye om bølgene eller hvor ting var før jeg kom her. Jeg liker å komme til et nytt sted uten å ha noen forventninger. Men vi fikk noen artige bølger i løpet av turen den uka jeg har vært her. 

Hvordan var forholdene?

– I dag var det veldig gøy. Vår beste dag, faktisk. Vi fikk tubes. Hver dag du får tube blir automatisk bra. 

Hvordan er en dag der oppe i nord?

– Det har vært kaldt. Jeg er ikke vant med at sola og lyset forsvinner klokka to. Men det har vært fantastisk. Det er et utrolig fint sted med vakker natur. 

Hva har dere gjort der oppe bortsett fra å surfe?

– Vi har reist mye rundt og sett på naturen. 

Har du spist torsk?

– Eh, nei det tror jeg ikke. 

Nå er du blitt en helhjerta kaldtvannssurfer?

– Vel, jeg vet ikke det, men i år jeg har vært på et par steder vannet har vært kaldt. Men det var ikke så ikke i Lofoten. Det verste er å ta av og på våtdrakta med sko og hansker. Vannet der oppe er faktisk ganske varmt. Jeg frøs aldri mens jeg surfet. 

Og du klarte å surfe med så tykk drakt?

– Det er jo litt annerledes. Timingen blir gjerne litt feil, men det gikk greit.  

Hvordan kan du sammenlikne «stoken» du får i et tropisk paradis med å surfe et sted som Lofoten?

– Det er jo så annerledes.  Å surfe i disse omgivelsene er det som gir de sterkeste opplevelsene for meg. Det er ikke så mange steder i verden der fjellene går rett ned i havet. Denne plassen er jo helt utrolig, og vi surfet mens det snødde. Det var også veldig spennende. 

Så du anser dette som en vellykket surftur?

– Ja. Vi var nok ganske heldige. Det er jo perioder her oppe det ikke er så bra, men vi var i vannet så godt som hver dag. 

Publisert 12. desember 2016 kl 11.20
Sist oppdatert 12. desember 2016 kl 14.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen