/ Surf
 / Unstad

– Like bra i Lofoten som på Costa Rica

Surfcoach Shannon Ainslie bor i Sør-Afrika, men tar turen til Lofoten hvert år for å surfe kaldtvannsbølger. Stadig flere nordmenn følger etter.

Sist oppdatert: 15. juli 2019 kl 07.00
EKSOTISK: Lofoten i september er blant verdens beste steder for en surfcamp – i hvert fall hvis du syns eksotiske bølger er viktigere enn glovarmt vann.
EKSOTISK: Lofoten i september er blant verdens beste steder for en surfcamp – i hvert fall hvis du syns eksotiske bølger er viktigere enn glovarmt vann.
Lesetid: 3 minutter

Det sier den legendariske surferen Shannon Ainslie, som til daglig bor i Sør-Afrika. Ainslie var en av coachene når Ivrig inviterte til surfecamp for jenter i Lofoten i september 2018.

– Han er i Lofoten noen uker hvert år for å surfe. Det sier litt om hvor fantastisk surfen er i Lofoten, mener campsjef Sara Bianca.

Shannon Ainslie er utdannet surfecoach. 

Les også: 41 gode surfesteder i Norge

Messaging1528795861517
Messaging1528795861517

ERFAREN LOFOT-FAN: Surfcoach Shannon Ainslie bor i Sør-Afrika, men tar turel til Lofoten hvert år for å surfe.

– Surfeturene våre til Lofoten har vært veldig populære, ikke bare fordi Lofoten er Lofoten, men også fordi surfen er utrolig bra, forteller Sara Bianca.

Hva er det som gjør Lofoten så spesielt?

– De fleste som drar på surfecamp i dag drar til Portugal og Bali, da det er varmt i været, varmere i vannet, og man kombinerer det gjerne med sommerferie eller en vennetur. Men skal man virkelig oppleve noe annerledes, er «arctic surf» det mange nå drømmer om å oppleve en gang i livet. Og da er Lofoten perfekt!

Les også: Surfeskolen: Hvordan bli en bedre surfer

I Lofoten kan man melde seg på surfekurs eller undervisningstimer tilpasset alle nivåer. Opplevelsen passer både for de som ikke har surfet før, og mer erfarne. Flere steder har det også blitt vanlig å arrangere kurs bare for jenter. Mens Unstad tiltrekker seg proffer fra hele verden, med sin beryktede venstrebølge, er Flakstad strands snille bølger mer nybegynnervennlige. Om sommeren er forholdene generelt mer rolige og egnet for de som melder seg på kurs første gang, mens høsten og vinteren er høysesong for de erfarne. 

De fleste som har prøvd surfing en gang eller to, er fristet til å gjøre det igjen, og bli flinkere. På surfekurs i Lofoten kan man sove ved foten av de alpine fjellene, som skyter rett opp fra havet, og ta morgenkaffen på stranda. Om man velger å bo på en surfelodge eller på strandcampingen, får turen også en sosial ramme. 

Det er mulig å melde seg på kurs både på Flakstad strand og på Unstad. 

KURSSTEDER OG USTSTYRSUTLEIE

Unstad:

Lofoten Surfsenter

Unstad Arctic Surf (kjører også ut til Flakstad)

Flakstad:

Schibevaag adventure

Se film fra campen i Lofoten her:

Les også: Om surfecampen i 2018 her!

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: 

Publisert 15. juli 2019 kl 07.00
Sist oppdatert 15. juli 2019 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen