/ Surf
 / Unstad

Dette er resultatene fra Lofoten Masters

Nå er alt klart for Lofoten Masters! Følg lørdagens konkurranse direkte her.

Sist oppdatert: 28. september 2019 kl 14.39
UNSTAD: Pablo Gutierrez i aksjon på bølgene på Unstad under Lofoten Masters i 2012. Arkivfoto: Christian Nerdrum
UNSTAD: Pablo Gutierrez i aksjon på bølgene på Unstad under Lofoten Masters i 2012. Arkivfoto: Christian Nerdrum
Lesetid: 2 minutter

I helgen ble den prestisjetunge surfekonkurransen i Lofoten, med navnet Lofoten Masters, arrangert De første heatene ble kjørt allerede torsdag, men fredag ble alt utsatt på grunn av lite bølger. Dermed ble den store dagen for konkurransen lørdag. Da ble det kjørt heatene i open-klassen, longboard og damer.

– Vi har rett og slett slitt med veldig godt vær, ler Ole Kristian Fjelltun-Larsen, contest director i Lofoten Masters, og fortsetter:

– Det er meldt bedre på lørdag, men ikke så veldig store bølger dessverre. Men det blir nok skulderhøyde. Det blir en hektisk dag, men det er typisk når man arrangerer noe.

Se konkurransen direkte her

De siste ukene har vært fantastiske i Lofoten, men i konkurransehelgen ble det derimot ikke helt optimalt. Lørdag kjører de i gang med open-klassen rundt åttetiden på morgenen.

– Vi satser på at det på et eller annet tidspunkt klaffer perfekt. Men det er meldt bra i perioder i helga, så det kommer til å bli fint. Det kan derimot av og til bli litt venting. Det er jo tidevannsavhengig. I går var det flatt en stund, men så kom det skulderhøye bølger etterhvert, sier Fjelltun-Larsen.

Konkurransen ble avholdt for første gang i 2007, og har høy status hos surfere i Norge. Konkurransen har også flere ganger vært en del av Norgescupen, men ikke i år. Den har også hatt NM-status tidligere.

– Vi har folk fra overalt som er deltakerne. De fleste har forbindelse til Norge. Men det er bra med deltakere, og mange lokale, som vi ser en økning i. I starten var det ingen, nå er nærmere halvparten av deltakerne fra Lofoten.

Oppdatert mandag 08.08:

Konkurransen er nå ferdig, og resultatene ble sol følger:

Kvinner:

1. Ine Haugen

2. Hanne Grøn

3. Vilde Rieber

Longboard:

1. Anker Olsen Frantzen

2. Matti Koskinen

3. Olav W. Langvik

Open:

1. Tim Latte

2. Edi Siswanto

3. Taylor Hession

Publisert 28. september 2019 kl 14.39
Sist oppdatert 28. september 2019 kl 14.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen