Det ble til slutt 18 år gamle Russell Bierke som vant den prestisjetunge Cape Fear-konkurransen i Australia denne uka. Konkurransen ble avsluttet med dag to tirsdag denne uka. Bierke, som har vist seg som en av verdens største surftalenter, kjørte tilnærmet perfekt i den australske stormen. Med ti poeng ble han derfor soleklar vinner.

– Da jeg droppet inn tenkte jeg at jeg kanskje burde ha trukket meg, men så åpnet den seg perfekt. Hadde den vært litt høyere hadde kanskje utfallet blitt annererldes, men det var en fantastisk følelse da det gikk, sier Bierke til The Lens etter seieren.

Se video fra dag to her:

Cape Fear er et arrangement i regi av Red Bull. Konseptet er at 16 av verdens beste surfere blir invitert til Cape Solander i Australia.

Likevel ble årets konkurranse litt utenom det vanlige. Den første dagen av Cape Fear ble avlyst på grunn av stormen som traff østkysten av Australia. Tre surfere ble skadd og sendt til sykehus. Verst gikk det utover Justen Allport, som ble sendt vekk med nakkekrage.

– Trynet hans var fælt, men han sa vi måtte fortsette videre. Ambulansepersonellet gjorde en fantastisk jobb på stedet, sier Bierke til The Lens.

Det ble en stund spekulert i om konkurransen måtte avlyses, men utøverne bestemte selv at de skulle fortsette. Mandag var bølgene opptil seks meter høye.