/ Skitest

Fischer: Test av ski og toppturstøvler

Østerrikske Fischer er ikke bare store på langrenn. Her er test av toppturski, randoneeski, frikjøringsski, bakkeski og toppturstøvler fra Fischer.

Sist oppdatert 12. januar 2021 kl 12.14
TEST: Test av toppturski, frikjøringsski, bakkeski og toppturstøvler fra Fischer. Foto: Fischer
TEST: Test av toppturski, frikjøringsski, bakkeski og toppturstøvler fra Fischer. Foto: Fischer

Fischer har produsert ski og skiutstyr i Østerrike siden 1920-tallet, og forbindes nok av mange nordmenn med langrennsski. Men Fischer lager også ski til frikjøring, topptur og randonee. 

Mest kjent er kanskje skiene som heter Transalp og Ranger. Ranger Free er også toppturstøvler fra Fischer som er mer kjøreorienterte, mens de lettere og mer allsidige støvlene heter Traverse.

Fri Flyt har testet en rekke ski, både til frikjøring og til topptur, fra Fischer. I tillegg til de nevnte skistøvlene til topptur. Det er også testet en bakkeski fra merket.

Fischers fabrikk i Ukraina ble rammet av en brann i oktober i 2020, som skadet deler av produksjonen. Men den kommende sesongen skal ikke være påvirket av brannen, ifølge merket selv.

Skiene og utstyret nedenfor er fra 2019 og til dags dato. Det er ikke testet egne ski for damer, men alle leveres i unisex. Fischer leverer også flere av skiene i en rekke ulike lengder.

Det er også viktig at du velger riktig bindingstøvel og ski til ditt bruk.

Du trenger for ordens skyld abonnement for å kunne lese skitestene. Men det får du enkelt ved å trykke på en av skiene, og følge veien videre derfra.

Fischer toppturski
SKITEST: Fri Flyt har testet en rekke ski fra Fischer. Foto: Fischer

Toppturski

Toppturski testes både som lette toppturski, allsidige med midtbredde fra litt under 100 mm midtbredde til ca. 110 millimeter midtbredde. I tillegg testes brede toppturski.

Fischer Transalp 86 Carbon 2021

Transalp 86 Carbon 2021 er en lett og smal toppturski fra Fischer. Fischer har funnet malen for Transalp-serien, som er trygge og forutsigbare ski som vil fungere bra for de fleste, står det i skitesten.

Fischer Ranger 92 TI 2020

Fischer Ranger 92 TI er en mellombred og allsidig toppturski. Ranger-serien ligger i skjæringspunktet mellom våre topptur- og frikjøringstester. Noen av tidligere utgaver har blitt testet i frikjøringstesten.

Fischer Ranger 94 FR2020

Også en allsidig toppturski fra Fischer. FR-serien har slektskap til TI-serien til Fischer – men det er også klare forskjeller. 

Fischer Hannibal Carbon 2020

Den tredje allsidige toppturskien fra Fischer fra det året. Hannibal Carbon er lettvektserien, med 96 millimeter midtbredde. Hannibal er lett på foten. Den klarer seg overraskende godt i løssnø, og behersker oppkjørt snø ganske bra.

Fischer Transalp Carbon 82 2019

Lett og smal toppturski fra Fischer. Serien kjennetegnes først og fremst av relativt små og lette ski.

Fischer Transalp Carbon 90 2019

En relativt lett og smal toppturski, men mer allsidig enn skien ovenfor. Dette er den bredeste versjonen av Fischers velkjente Transalp-serie.

Fischer Ranger
RANGER: Fischers Ranger-serie har blitt testet i de fleste midtbredder.

Frikjøringsski

For Fischer betyr dette de bredeste modellene av Ranger-serien. Også de smalere er i skjæringspunktet mellom frikjøring og topptur, men her finner du altså skiene som er rundt 100 millimeter midtbredde og oppover.

Fischer Ranger 94 2021

Fischer Ranger 94 har litt av mange ski i seg: Den er en ganske lett ski som liker å svinge OG har twintip. Ranger 94 er kjapp fra kant til kant og holder svingen godt. Den trives godt i korte og middels lange svinger.

Fischer Ranger 99 TI 2020

Dette er en allsidig frikjøringsski fra Fischer. Fischer Ranger 99 er ikke kjempebra på noe, men de er stabile og forutsigbare ski som ikke vil skuffe uansett hva du utsetter dem for.

Fischer Ranger 107 TI 2020

En bredere frikjøringsski i Ranger Ti-serien. Ranger 107 TI er en ski som svært sjelden blir feil – de fungerer bra til mye og vil passe de aller fleste frikjørere.

Fischer Ranger 115 FR 2020

Dette er den største skien i Fischers etterhvert tallrike Ranger-serie. Den er ikke den kvikkeste, den mest leikne eller den aller råeste – men det er en veldig god kjøreski uten overraskelser.

Fischer Ranger 102 2019

Fischer Ranger 102 er utvilsomt et godt valg for deg som vil gønne på med fart og flyt – heller enn å leke på små elementer i parken.

Bakkeski

I 2021 ble det testet en rekke bakkeski fra ulike produsenter. Fischer har levert en modell til testen.

Fischer RC4 The Curv GT 2021

The Curv er Fischers stolthet for svinger i preparerte bakker, med prislapp deretter. Denne skien koster til opplysning 14.000 kroner. 

Fischer Traverse CS
TESTSTØVLER: Fischer Traverse CS, som ble testvinner.

Toppturstøvler

Fischer leverer støvler, som nevnt, i Transalp-serien og i Ranger Free-serien. Her er de siste testene av skistøvlene.

Fischer Traverse TS

Fischer Traverse TS er en robust og rimelig toppturstøvel med god komfort. Den er testet i kategorien lette toppturstøvler.

Fischer Traverse CS

Er testet i den samme testen som støvelen ovenfor, men denne stakk av med testvinner-stempelet. Dette er den letteste støvelen.

Fischer Ranger Free

Fischer Ranger Free er et ypperlig valg for deg som vil ha lette og stive toppturstøvler som også kan brukes i vanlige alpinbindinger. Er testet i kategorien med kjøreorienterte topptursko.

Publisert 12. januar 2021 kl 12.14
Sist oppdatert 12. januar 2021 kl 12.14
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen