/ Oslo

Nå åpner skianleggene i Oslo-området

Hele seks skisentre rundt hovedstaden har sesongåpning i helga.

Sist oppdatert 5. desember 2016 kl 11.06
ÅPNER: Allerede til helga åpner Tryvann en bakke. Her fra i fjor. Foto: Stian Raa
ÅPNER: Allerede til helga åpner Tryvann en bakke. Her fra i fjor. Foto: Stian Raa

– Vi er kjempefornøyde med å få til åpningen såpass tidlig, det er nå folk virkelig gleder seg og snakker om snø, så det er viktig for oss som ligger i tettbebygde strøk å komme i gang i god tid før jul, supplerer anleggsjef i Varingskollen Andy Taylor i en pressemelding.

Etter en suksessfull åpningshelg i flere av de norske skianleggene følger dermed Oslo Vinterpark, Varingskollen, Lommedalen Skisenter, Kirkerudbakken Skisenter, Drammen Skisenter og Kolsås Skisenter etter når de åpner fredag kl. 16.00 og 15.00.

Tidlig åpning

Dermed starter de skivinteren samtidig som blant annet Hemsedal, Vierli, Trysil, Hafjell og Hovden. I tillegg åpner flere av anleggene som allerede åpnet i helga flere heiser. Det betyr at flere av anleggene åpner allerede en måned tidliger enn i fjor.

– Nå er ventetiden over. Fredag 27.november er sesongåpning i Kirkerudbakken, skriver det populære skisenteret i Bærum på sin hjemmeside.

Først ut er likevel Drammen Skisenter, som åpner allerede onsdag denne uka. Ifølge lokalavisen Drammens Tidende blir det med rails, hopp og en halv kilometer lang bakke.

– Forholdene ser veldig bra ut nå. Vi har klart å produsere veldig mye snø de siste dagene, sier driftsleder Jonas Andresen til avisa.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

tryvann
tryvann

SNØ: Slik har det sett ut på Tryvann inn mot helga. Foto: Robin Ambell

Tryvann åpner fredag

Oslo Vinterpark, eller populært kalt Tryvann, gjorde et brutalt kutt i sesongkortprisene og satte inn støtet i konkurransen blant de Oslo-nære anleggene. Da er det ekstra gledelig for skisenteret at åpningen skjer allerede før desember.

– Våre snøproduksjonsteam har jobbet natt og dag siden torsdag i forrige uke og det ser vi resultatene av nå med store dunger med snø og åpning 10-12 dager tidligere enn normalen. Snømennene våre har lagt ned en durabelig innsats den siste uken, forteller daglig leder ved Oslo Vinterpark, Espen Bengston.

Det er Tårnbakken i Oslo Vinterpark og Hakkebakken i Varingskollen som åpner, og anleggene vil etterhvert åpne fortløpende så lenge snøforhold og kuldegrader tillater det.

Stoppes ikke av regn

Observante osloborgere vil også se at været i hovedstaden, med regn og varmegrader, ikke er spesielt skisenter-vennlig. Det vil mest sannsynlig ikke stoppe åpningen, mener Bengtson i Oslo Vinterpark.

– Vanligvis trenger vi fem dager for å åpne de første bakkene, men så kom det plussgrader i dag. Været er som normalt litt ustabilt når høsten klorer seg fast, mens kong-vinter velter seg innover landet. Vi ser på værvarslet at vi mest sannsynlig kommer i gang med snø produksjonen igjen før helgen.

Publisert 5. desember 2016 kl 11.06
Sist oppdatert 5. desember 2016 kl 11.06
annonse
Relaterte artikler
sikkerhetsnett i wyllerløypa i Oslo
Klart for rando i Wyller

Slik blir Oslos «randofjell» til

Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Sesongstart i Tryvann - Se video

Fri Flyt testet Tryvanns tidligpark

DAGENS LØSNING: En tilbringerheis går fra parkeringsplassen og opp til bunnen av Grefsenkleiva. Peer Bakke skulle gjerne ha fått bygd stolheis hele veien opp.
Politisk uenighet rundt utbygging

Valget kan avgjøre fremtiden til denne skibakken

GJENBRUK: Kunstner og snowskater Camilla Grythe på tur til Tryvann 4. mai - nesten fire uker etter sesongavslutningen i Oslo-anlegget. Foto: Kenneth Erlandsen
Anleggene stenger, men snøen ligger der

Vil ha Skimore Oslo til å utvide sesongen: – Absurd

Se video fra railjam i Tryvann med LTC

Se video: Line Traveling Circus showet i Oslo

PARKENTUSIAST: Eirik Zahl Slora er sportssjef på Wang Romerrike Freeski/Snowboard, og en ivrig jibber. Foto: Fredrik Ouren Jostad
Slik er tidligparken i Tryvann

– Det er en veldig trendy park

annonse
TRYVANN: Lørdag åpner Skimore Oslo fra Tryvann-siden av anlegget. Foto: Kristoffer Kippernes
Tryvann åpner oslovinteren

– Det likner på vinter!

SAMME PRIS: Oslo Vinterpark fortsetter med sesongkortprisene som i fjor. Her er daglig leder Espen Bengtson. Foto: Anders Holtet
Skimore har låst strømprisen

– Vi er heldige

Peer Bakke Oslo Skisenter Grefsenkleiva Trollvann Grefsenkollen
Reduserer utbyggingen kraftig

Slik kan nye Oslo skisenter bli

Ståle Sandbech gjør en backside air i superpipen på åpningsdagen av Wyller Arena i Oslo
Se film fra Wyller Arena

Nå er superpipen i Wyller tilbake

Oslo skisenter
Snø og kulde i hovedstaden

Nå åpner skianleggene i Oslo

Snøkanon Tryvann
Startet snøkanonene på Tryvann

Her går snøkanonene på Tryvann

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen