– Vi er kjempefornøyde med å få til åpningen såpass tidlig, det er nå folk virkelig gleder seg og snakker om snø, så det er viktig for oss som ligger i tettbebygde strøk å komme i gang i god tid før jul, supplerer anleggsjef i Varingskollen Andy Taylor i en pressemelding.

Etter en suksessfull åpningshelg i flere av de norske skianleggene følger dermed Oslo Vinterpark, Varingskollen, Lommedalen Skisenter, Kirkerudbakken Skisenter, Drammen Skisenter og Kolsås Skisenter etter når de åpner fredag kl. 16.00 og 15.00.

Tidlig åpning

Dermed starter de skivinteren samtidig som blant annet Hemsedal, Vierli, Trysil, Hafjell og Hovden. I tillegg åpner flere av anleggene som allerede åpnet i helga flere heiser. Det betyr at flere av anleggene åpner allerede en måned tidliger enn i fjor.

– Nå er ventetiden over. Fredag 27.november er sesongåpning i Kirkerudbakken, skriver det populære skisenteret i Bærum på sin hjemmeside.

Først ut er likevel Drammen Skisenter, som åpner allerede onsdag denne uka. Ifølge lokalavisen Drammens Tidende blir det med rails, hopp og en halv kilometer lang bakke.

– Forholdene ser veldig bra ut nå. Vi har klart å produsere veldig mye snø de siste dagene, sier driftsleder Jonas Andresen til avisa.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

tryvann
tryvann

SNØ: Slik har det sett ut på Tryvann inn mot helga. Foto: Robin Ambell

Tryvann åpner fredag

Oslo Vinterpark, eller populært kalt Tryvann, gjorde et brutalt kutt i sesongkortprisene og satte inn støtet i konkurransen blant de Oslo-nære anleggene. Da er det ekstra gledelig for skisenteret at åpningen skjer allerede før desember.

– Våre snøproduksjonsteam har jobbet natt og dag siden torsdag i forrige uke og det ser vi resultatene av nå med store dunger med snø og åpning 10-12 dager tidligere enn normalen. Snømennene våre har lagt ned en durabelig innsats den siste uken, forteller daglig leder ved Oslo Vinterpark, Espen Bengston.

Det er Tårnbakken i Oslo Vinterpark og Hakkebakken i Varingskollen som åpner, og anleggene vil etterhvert åpne fortløpende så lenge snøforhold og kuldegrader tillater det.

Stoppes ikke av regn

Observante osloborgere vil også se at været i hovedstaden, med regn og varmegrader, ikke er spesielt skisenter-vennlig. Det vil mest sannsynlig ikke stoppe åpningen, mener Bengtson i Oslo Vinterpark.

– Vanligvis trenger vi fem dager for å åpne de første bakkene, men så kom det plussgrader i dag. Været er som normalt litt ustabilt når høsten klorer seg fast, mens kong-vinter velter seg innover landet. Vi ser på værvarslet at vi mest sannsynlig kommer i gang med snø produksjonen igjen før helgen.