– Det er utrolig frustrerende. Vi har en jobb å gjøre, men det nytter ikke når vi må ut og jage folk hele tiden, sier en bestemt Marcus Berven, som er assisterende daglig leder i ski- og brettskolen på Tjørhomfjellet.

I helga måtte de jage nærmere femti personer vekk fra snøkanonene. Årsaken: En livsfarlig trend hvor hytteeiere og gjester vil ta selfier ved snøkanonene, og ake ved vannledningene i nærheten. I ytterste konsekvens kan det få fatale konsekvenser dersom de sprekker.

Annonse

Døgnet rundt

Det var lokalavisen Stavanger Aftenblad som først meldte om saken.

– De ser skiltingene, men bare går forbi. De aker også ved siden av vannledningene, som kan bli katastrofalt om sprekker, sier Breven til Fri Flyt.

Tjørhomfjellet jobber nå på spreng for å få anlegget klart til desember. Dermed går snøkanonene døgnet rundt etter at kuldeperioden for alvor kom til skianlegget i Sirdal i Rogaland. Etter at de ble klar over den farlige trenden har de måtte sette opp ekstra vakthold for å holde øye med kanonene døgnet rundt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

12273021_10153658737356422_1998335444_n

SKILT: Til slutt måtte skisenteret sette opp skilter med advarsel. Foto: Marcus Breven

Snart kasta vekk alle

– Vi må rett og slett springe ut når vi ser de. Vi har satt opp store sperringer nå, så jeg håper det hjelper på. Nå har vi jo snart kastet vekk alle hytteeierne her, så de må vel skjønne det snart, forteller Breven.

– Har dere opplevd denne trenden tidligere?

– Vi har aldri opplevd det før, nei. Det er har vært helt sykt i år. Før har det holdt å sette opp skilting. Nå er det litt sånn at folk ser noen gjør det, så da slenger de seg på.