– Det er meldt kaldt og fint vær for snøproduksjon. Nå gleder vi oss stort til å komme i gang, og det blir fine forhold åpningshelga, sier  salgs- og markedsansvarlig i SkiStar Hemsedal, Kenneth Larsen.

Tidligere denne uka kom det som kan kalles en snøstorm til Hemsedal, men etter en lang periode med mildvær og lite snø var det enda usikkert når anlegget skulle åpne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

trysil
trysil

TRYSIL: Her ser du Trysil-fjellet dekket av snø. Foto: Ola Matsson

Heller ikke Trysil, som den siste tiden har kjørt snøkanoner for fullt, har visst når de kunne åpne. Nå er det derimot klart at begge anleggene åpner 27. november - altså i neste uke. Det går frem i en pressemelding fra SkiStar.

– Fjellet er hvitt og det er mange gjester som ringer og spør om når sesongen starter. Med forbehold om at værprognosen som foreligger slår til blir det en bra sesongstart, sier Jan Linstad, driftssjef i SkiStar Trysil.

Bakkene åpner klokken 09.00 neste fredag. Da har også en rekke andre skianlegg planlagt åpningsdato. Hafjell og Hovden er blant de største anleggene som sikter seg inn mot å åpne 27. november.

PS: Vil du kjøre ski i helga åpner Golparken allerede nå på lørdag.