– Jeg kan bekrefte at det har kommet et bud og det er for så vidt hyggelig, men vi har ikke tatt stilling til budet, sier bobestyrer Jan Halstein Haugnes til lokalavisa iTromsø.

Tidligere i høst ble det kjent at skianlegget i Tromsø gikk konkurs, og vinterbyen i nord står dermed uten et eneste heistilbud etter at også fjellheisen er nede for oppussing. Det nyvalgte bystyret var raskt på banen med å love en løsning for alpinsenteret, som nå kan se ut til å skje i realiteten.

Annonse

Ukjent budgiver

– Randosalget kommer vel til å gå bra i år, men dette er kjipt for alle som liker å få noen høydemeter nedover i beina i løpet av en vinter, sa frikjører Nikolai Schirmer om konkursen kort tid etter at den ble kjent.

Budet på skisenteret i Kroken, som har vært i drift siden 70-tallet, er av ukjent opprinnelse. Leder i Tromsø slalåmklubb, Merete Paasche, som også vurderer eierskap i skisenteret, vil ikke si til lokalavisa hvor det kommer fra.

Under målet

– Det er ikke oss, men jeg vet hvem det er. Jeg kan ikke uttale meg om det, sier hun til iTromsø.

Bobestyreren fikk beskjed av kreditor DNB å finne nye eiere til senteret, med et krav om fire millioner. Budet er altså en million lavere enn det, og innebærer heller ikke kjøp av tråkkemaskin. Nå vurderes budet ut uken.

– Utpå dagen fredag vet vi om det har kommet flere tilbud, og om kun det ene foreligger, får konkursboet ta stilling til om det er akseptabelt, sier Haugnes.