– Det er trist at folk bare ikke skjønner at det er farlig å ferdes i dette området. Er det faregrad 3, som det er nå, vil det gås ras i Djevelberget, sier daglig leder i Tromsø Alpinsenter, Rune Kufaas til Nordlys.

Det mye omtalte, og diskuterte området like ved alpinsenteret i Kroken i Tromsø har i lengre tid vært forbudt. Det gule skiltet som advarer om ferdsel i området står fremdeles oppe, men mange av Tromsøs ivrige frikjører benytter seg stadig av området.

Annonse

Søndag klokken 14.00 gikk det på ny skred i området, og selv om ingen ble rammet var to unge skikjørere vitne til skredet.

Med randoski i området

I Djevelberget møtte Kufaas også en voksen toppturist.

– Jeg så en voksen person med randonéski og lommelykt som kjørte i det farlige området. Jeg måtte spørre han om han ikke tenkte over signaleffekten han kan ha på barn og unge i bakken. Vi klarer aldri å stoppe ferdselen i Djevelberget før alle slutter å kjøre inn dit, sier Kufaas.

Nå vil alpinsenter-sjefen sette opp enda flere skilt for å advare mot ferdsel.

– Vi kan ikke sperre hele fjellet, og derfor må vi mane til forståelse slik at alle kan bidra til at aplinparken er et trygt anlegg å kjøre ski i, sier Kufaas.

Heftig debattert

Avisene i Troms har blitt kritisert for å drive en heksejakt mot ski- og brettkjører der, og på lokalavisens Facebook-side har Djevelberget blitt heftig debattert.

– Noen mennesker er bare rett å slett dumme, hvis du spør meg. La de ligge der til det blir vår å snøen tine dersom de blir tatt av ras. Man får ta konsekvensen av å ikke ha respekt for fjellet og spesielt akkurat der i skråninga, mener Linn Elise Hansen.

– Fortell meg mer om hvorfor jeg fortjener å dø om jeg feilberegner risikoen en dag jeg er på tur, svarer Sjur Melsås raskt.