Kritisk til ferdselsforbud

Frikjører og Tromsø-local Marius Larsen er ikke imponert over politiet som har nedlagt ferdselsforbud i Djevelberget ved Tromsø alpinsenter.

Sist oppdatert: 29. desember 2011 kl 20.42
STENGT: Djevelberget ved Tromsø alpinsenter er det første området som noensinne i Norge har blitt stengt permanent vinterstid på grunn av snøskredfare. Foto: Jens Morten Øvrevoll
STENGT: Djevelberget ved Tromsø alpinsenter er det første området som noensinne i Norge har blitt stengt permanent vinterstid på grunn av snøskredfare. Foto: Jens Morten Øvrevoll
Lesetid: 3 minutter

– Jeg innser at skredfare er ei utfordring for politiet i Troms, men jeg mener det finnes andre og bedre måter å løse dette på, enn å straffe folk som ferdes i Djevelberget, sier Larsen til Fri Flyt.

LES OGSÅ: Ferdselsforbud i Djevelberget

– Uforståelig

Han mener politiet er lite imøtekommende i forhold til frikjørernes ønsker, og Larsens inntrykk er at de ikke ønsker dialog rundt saken.

– På generelt grunnlag er det vanskelig å forstå at politiet kan stenge et område på denne måten. Politiet er lite imøtekommende, og såvidt jeg kan forstå ikke interessert i en dialog med miljøet.

– Er frikjørerne villige til å ta en dialog med politiet da?

– Skredvarsling bedre

– Ja, selv om noen kanskje uttrykker seg litt ekstremt i diverse nettfora, så mener jeg at de fleste av oss som faktisk har kjørt i Djevelberget, og andre områder i Tromsø alpinsenter, er åpne for en dialog med politiet. Mange er enige i at noe bør gjøres, men jeg tror løsningen heller bør være skilting og tiltak når skredfaren er ekstra stor, sier Larsen, som har bodd i Tromsø i 10 år, og drevet med frikjøring nærmest hele livet.

– Jeg tror frikjørerne ville respektert politiets avgjørelser mer hvis politiet viste interesse for dialog med, legger han til. 

Mangler Røde Kors-støtte

Larsen forteller også at politiets avgjørelse ikke er forankret hos Røde Kors, som er politiets nærmeste samarbeidspartner i redningsaksjoner etter snøskred.

– Det viser jo uttalelsene fra Tor André Skjelbakken i Røde Kors. Det er heller ingen dialog mellom frikjørerne og alpinanlegget, sier han.

LES OGSÅ: – Mot sin hensikt 

– Tror du folk vi kommer til å kjøre i Djevelberget til tross for forbudet, slik Skjelbakken frykter?

– Meningsløst forbud

– Vel, det er vanskelig å si, men det som er sikkert, er at folk kommer til å kjøre i skredfarlige områder, uanvengig om det heter Djevelberget i Tromsø eller ikke. Og nettopp derfor oppfatter mange dette forbudet som meningsløst. Snøskred er jo farlig i alle brattheng med snø, og de kan jo ikke forby alle slike områder. Dessuten mener jeg poitiet overdriver. Det har aldri vært dødsulykker i Djevelberget, og ikke mange redningsaskjoner, sier Marius Larsen.

Ukjente konsekvenser

Hovedaksjonær i Tromsø alpinsenter, Steinar Rikheim, vet ikke hvilken betydning ferdselsforbudet vil ha for skisenteret.

– Det er politiet som bestemmer, og hvilke konsekvenser dette vil få for oss gjenstår å se, sier han til Fri Flyt.

LES OGSÅ: – Politiet har retten på sin side

Publisert 29. desember 2011 kl 20.42
Sist oppdatert 29. desember 2011 kl 20.42
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen