– Jeg innser at skredfare er ei utfordring for politiet i Troms, men jeg mener det finnes andre og bedre måter å løse dette på, enn å straffe folk som ferdes i Djevelberget, sier Larsen til Fri Flyt.

LES OGSÅ: Ferdselsforbud i Djevelberget

– Uforståelig

Han mener politiet er lite imøtekommende i forhold til frikjørernes ønsker, og Larsens inntrykk er at de ikke ønsker dialog rundt saken.

– På generelt grunnlag er det vanskelig å forstå at politiet kan stenge et område på denne måten. Politiet er lite imøtekommende, og såvidt jeg kan forstå ikke interessert i en dialog med miljøet.

– Er frikjørerne villige til å ta en dialog med politiet da?

– Skredvarsling bedre

– Ja, selv om noen kanskje uttrykker seg litt ekstremt i diverse nettfora, så mener jeg at de fleste av oss som faktisk har kjørt i Djevelberget, og andre områder i Tromsø alpinsenter, er åpne for en dialog med politiet. Mange er enige i at noe bør gjøres, men jeg tror løsningen heller bør være skilting og tiltak når skredfaren er ekstra stor, sier Larsen, som har bodd i Tromsø i 10 år, og drevet med frikjøring nærmest hele livet.

– Jeg tror frikjørerne ville respektert politiets avgjørelser mer hvis politiet viste interesse for dialog med, legger han til. 

Mangler Røde Kors-støtte

Larsen forteller også at politiets avgjørelse ikke er forankret hos Røde Kors, som er politiets nærmeste samarbeidspartner i redningsaksjoner etter snøskred.

– Det viser jo uttalelsene fra Tor André Skjelbakken i Røde Kors. Det er heller ingen dialog mellom frikjørerne og alpinanlegget, sier han.

LES OGSÅ: – Mot sin hensikt 

– Tror du folk vi kommer til å kjøre i Djevelberget til tross for forbudet, slik Skjelbakken frykter?

– Meningsløst forbud

– Vel, det er vanskelig å si, men det som er sikkert, er at folk kommer til å kjøre i skredfarlige områder, uanvengig om det heter Djevelberget i Tromsø eller ikke. Og nettopp derfor oppfatter mange dette forbudet som meningsløst. Snøskred er jo farlig i alle brattheng med snø, og de kan jo ikke forby alle slike områder. Dessuten mener jeg poitiet overdriver. Det har aldri vært dødsulykker i Djevelberget, og ikke mange redningsaskjoner, sier Marius Larsen.

Ukjente konsekvenser

Hovedaksjonær i Tromsø alpinsenter, Steinar Rikheim, vet ikke hvilken betydning ferdselsforbudet vil ha for skisenteret.

– Det er politiet som bestemmer, og hvilke konsekvenser dette vil få for oss gjenstår å se, sier han til Fri Flyt.

LES OGSÅ: – Politiet har retten på sin side