– Mot sin hensikt

Tor Andre Skjelbakken i Troms Røde Kors mener ferdselsforbudet i Djevelberget vil virke mot sin hensikt.

Sist oppdatert 13. desember 2011 kl 14.56
OVERSIKT: Dette er oversikten over alle skredulykkene i Tromsø skisenter. Rød stjerne betyr dødsfall, gul betyr at personer ble skadd og blå stjerne markerer snøskredsituasjoner med ingen skadde.
OVERSIKT: Dette er oversikten over alle skredulykkene i Tromsø skisenter. Rød stjerne betyr dødsfall, gul betyr at personer ble skadd og blå stjerne markerer snøskredsituasjoner med ingen skadde.

– For det første mener jeg at ferdselen i området ikke bil blir redusert nok til at det hjelper mot skredulykker. Dessuten vil alle som ferdes der slutte å varsle fra hvis de havner i en skredsituasjon. De som derimot vil varsle, er vitner som sitter langt unna, og dermed kan resultatet bli at en storstilt, kostbar og unødvendig redningsaksjon settes i gang, sier Skjelbakken til Fri Flyt.

Feil sted

Han mener også at det er helt feil å plassere forbudet på Djevelberget, hvor det aldri har skjedd dødsfall i forbindelse med snøskreulykker.

– Tre mennesker har omkommet i snøskred i Tromsø skisenter, og ingen av dødsulykkene skjedde på Djevelberget. Som forøvrig er svært bratt og nokså lite besøkt av skikjørere, sier han.

– Faren vil øke

Skjelbakken konkluderer med at ferdselsforbudet vil virke mot sin hensikt, og han frykter faren for snøskredulykker vil øke, særlig for unge skikjørere.

– Rett og slett fordi ferdselen ikke vil avta, men folk kommer til å slutte å melde fra.

– Ikke riktig å overprøve Allemannsretten

Skjelbakken mener også at politiet ikke kan bruke Politiloven til å overprøve Allemannsretten slik de har gjort i dette tilfellet.

– Politiet kan overprøve Allemannsretten hvis det foreligger fare. Slik jeg forstår loven kan de kun gjøre dette når skredfaren er stor, men ikke som et generelt ferdselsforbud vinterstid, sier han.

Under skredkonferansen i Tromsø i høst holdt Tor Andre Skjelbakken et lengre foredrag om snøskredulykkene i Tromsø skisenter. Les hele foredraget hans her!

LES OGSÅ: Forbyr ferdsel i Djevelberget

Publisert 13. desember 2011 kl 14.56
Sist oppdatert 13. desember 2011 kl 14.56
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen