Dramatisk fall under freeride junior i Røldal 2024

Dramatisk fall under konkurranse

Publikum satte hjertet i halsen da en deltager falt ned et dropp på åtte meter og skled nedover fjellsiden. Heldigvis slapp hun unna med skrekken.

Sist oppdatert: 23. april 2024 kl 16.13
FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Lesetid: 4 minutter

– Vi har heldigvis få skader og ulykker i junior freeride-konkurranser, men utendørsaktivitet i fjellet på ski vil aldri kunne være helt uten risiko, og dessverre hadde vi to fall i lørdagens konkurranse som vi gjerne skulle vært foruten. Det sier leder i Norway Freeride, Finn Morten Andresen.

Hemsedalsjenta My Underland (16), som tidligere i vinter vant norgescupen på Voss og Hemsedal og tok 3. plass i fredagens renn i Røldal, var en av de uheldige i lørdagens konkurranse. Publikum satte hjertet i halsen da hun falt etter hun kjørte på en isklump som løsnet ut den ene skien.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, det går fint. Det går bedre enn det kanskje kunne ha gjort, forteller hun selv til Fri Flyt.

– Det var et dropp omtrent midt inni der, som jeg skulle ta litt ut mot siden, men så falt jeg litt ovenfor droppet, sklei utfor og falt rundt åtte meter.

FRIKJØRINGSSKI: Hva skal du se etter når du velger frikjøringsski til barn? Her gir vi deg svaret på det meste du lurer på. Foto: Tore Meirik
Les også

Fraktet til sykehus

Etter fallet sklei hun videre nedover bakken. Hun ble raskt fraktet til sykehuset i Odda med hjernerystelse og forteller at hun fortsatt er ganske så øm i kroppen.

– Jeg husker at jeg kjørte og skulle ta en sving, plutselig var skien borte. Da tenkte jeg at her må jeg bremse eller så kommer det et fall. Det neste jeg husker etter det er at jeg våknet på scooteren.

I AKSJON: My Underland (16) i aksjon i Røldal. Foto: David Underland
I AKSJON: My Underland (16) i aksjon i Røldal. Foto: David Underland

Mamma Camilla Underland var tilstede som lege på konkurransen, og forteller at hun er veldig glad det gikk fint med datteren.

– Jeg sto på toppen og så at det var et veldig stygt fall. Så jeg er veldig glad for at det gikk bra og at sikkerheten var på plass.

Rekordhøy jenteandel

De unge deltagerne hold skyhøyt nivå der de fikk brynet seg på face helt i verdensklasse.

– Jeg tror sporten vår er ganske unik når det kommer til vennskap og sosialisering blant de som i selve konkurransene er arge konkurrenter. Sammen med nivået og den rekordhøye jenteandelen, gir dette oss god grunn til å være stolte av både sporten og utøverne våre, sier Andresen.

Røldal var i helgen 19.-21. april vertskap for to store junior freeride-konkurranser – Solheisen Freeride Junior 3* og Røldal Freeride Junior 3*.

Trestjerners-konkurransene gir gode poeng inn i Freeride World Tour Junior Qualifier og kommer godt med til de som har mål om å komme seg til Junior-Vm for U14, U16 og U18 neste år.

Se video fra konkurransene:

- En fantastisk helg for juniorene, med nesten alle de beste norske på startstreken sammen med mange av de beste internasjonale kjørerne, ble kronet med en ekstra fantastisk dag med shredding på søndag Finn Morten Andresen.

Psst! Neste helg er det klart for seniorenes prestisjekonkurranse i Røldal: Slik gikk det i fjor.

De fleste av Norges beste juniorer var på plass, men møtte knallhard internasjonal konkurranse. Mange av verdens beste i freeride var også til stede, deriblant fire av topp ti på rankingen i snowboard jenter, tre av topp ti i snowboard gutter og fem av topp ti i ski U-16 gutter.

Sivert Uttakleiv
360: Her er Sivert Uttakleiv i en 360 på vei ned løypa. Foto: Røldal Freeride

Solheisen Freeride Junior 3* fredag var det 91 deltakere i klassene U-14, U-16 og U-18. Norske utøvere leverte veldig bra med seirer til Soini Turunnen (snowboard gutter), Emma Opsann (U-18 jenter), Ebba Underland (U-16 jenter), Noah Gonzales (U-14 gutter) og Tulli Kleppe (U-14 jenter)

Røldal Freeride Junior 3* lørdag i den klassiske førsterenna i Røldal lørdag var det 95 deltakere i U-14, U-16 og U-18, samt 41 i kidsklassene. Leo Flett fra Sveits leverte dagens råeste run.

Hemsedal Freeride Junior 2024
Les også

Stort høydepunkt

- Kjøringen til Leo Flett var det absolutte høydepunktet, sier Røldal Freeride Junior 3*-sjef Morten Bratteteig til Norway Freeride.

Norske vinnere var Theodor Salen (snowboard gutter), Emma Opsann (U-18 jenter), Håvard Vanem (U-18 gutter), Juna Rusli Lund (U-16 jenter), Iver Flå (U-14 gutter) og Tuva Landro (U-14 jenter).

Ifølge Andresen viser helgen at Norge har en særstilling på jentesiden innen junior freeride, med flest deltagende jenter og et svært høyt nivå.

– Vi leverer i Norge de juniorkonkurransene i Europa med flest deltagende jenter til start, og med et svært høyt nivå på kjøringen! Det er også en bra videre utvikling og ettervekst på både jente- og guttesiden i de yngre klassene, U-16, U-14, + kids klassene, så dette håper vi skal vedvare, sier Andresen.

LES OGSÅ
TESTING I RELEVANTE OMGIVELSER: Ida Hilde Gunleiksrud under skitesten for 2023 - 2024 på Strandafjellet. Dette er omtrent akkurat det terrenget allsidige frikjøringsski skal være best i. Foto: Vegard Breie
randonee topptur
Publisert 22. april 2024 kl 17.54
Sist oppdatert 23. april 2024 kl 16.13
annonse
Relaterte artikler
skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

BAKLENGS: Tobias Matheisen flipper baklengs under Sauda BCC.
Sauda BCC 2023: Resultater, film og oppsummering

Rå kjøring og heftige tryn

TALENT: Leah Ruud (13) fra Hemsedal. Foto: Hannah Ruud
Nok en skistjerne med Ruud som etternavn

Vant med 64 poeng

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen