Røldal freeride 2023

Norgescuplederen: – Det største som skjer i løpet av vinteren

Tobias Mathiesen har store planer for hvordan han skal imponere under sesongens siste frikjøringskonkurranse i Røldal.

Sist oppdatert: 27. april 2023 kl 09.34
LEDER NORGESCUPEN: Med pallplass i Hemsedal og seier i Sauda, ligger Tobias Mathiesen best an i norgescupen sammenlagt. Foto: Kyle Meyr
LEDER NORGESCUPEN: Med pallplass i Hemsedal og seier i Sauda, ligger Tobias Mathiesen best an i norgescupen sammenlagt. Foto: Kyle Meyr
Lesetid: 2 minutter

Til helgen er det klart for Røldal Freeride Challenge (RFC), en konkurranse som inngår i norgescupen i frikjøring. Konkurransen også inngår i Freeride World Tour qualifier.

– Det kommer til å bli spennende i Røldal. Jeg vil si dette er det største som skjer i frikjøringsnorge i løpet av sesongen, forteller Tobias Mathiesen til Fri Flyt.

Lokale Tobias Mathiesen fra Odda er en av de som stiller til start på årets siste norgescup. Han leder for øyeblikket norgescupen sammenlagt med 180 poeng foran Axel Ritari etter å ha tatt førsteplassen i Sauda.

– Jeg har en liten hjemmebanefordel og kjenner områdene i Røldal. Det hadde vært superkult å tatt seieren i norgescupen sammenlagt!

LOKALPOKAL: Tobias Mathiesen stiller til start på Røldal Freeride til helgen, med håp om å ta sammenlagtsseieren i frikjøringsscupen. Foto: Rasmus Sætrum Bjerkan
LOKALPOKAL: Tobias Mathiesen stiller til start på Røldal Freeride til helgen, med håp om å ta sammenlagtsseieren i frikjøringsscupen. Foto: Rasmus Sætrum Bjerkan

– Har du planlagt et run?

– Jeg har tenkt litt på hva jeg skal gjøre. Om det blir i tredjerenna som i fjor kjører jeg nok ganske likt, men målet er å gjøre flere triks og kjøre fortere enn i fjor. Målet er å gå stort, forteller Mathiesen.

Røldal Freeride melder på sin facebookside om gode forhold og mye snø, så i år er hele godteposen av alternative fjellsider aktuelle.

– Det smelter litt nå på slutten av sesongen, men jeg håper vær og føre blir bra, det er jo aldri morsomt om det er hardt når man skal sende store triks.

RFC er for øvrig to-stjerners-konkurranse i Freeride World Tour-kvaliken. Tidligere har konkurransen hatt fire-stjerners status, men verken arrangøren eller de norske deltagerne mente dette gjorde konkurransen bedre - heller motsatt - slik at i dag nøyer de seg med to stjerner. I 2012 var det Freeride World Tour i Røldal, og da gikk Dennis Risvoll til topps.

Årets deltakere blir presentert på fredag kveld, dagen før konkurransen. Afterparty blir som alltid Røldalsgarasjen på lørdagskvelden, der resultatene også blir annonsert.

I fjor var det frikjøringslegenden Dennis Risvoll som vant herreklassen. I dameklassen var det Tuva Rosnes som tok seieren. Hvem tar det i år?

PSST: Har du planer om å kjøpe nye ski? Fri Flyt har testet en hel drøss ski. Alt fra topptur, til frikjøring og carvingski.

Publisert 25. april 2023 kl 09.57
Sist oppdatert 27. april 2023 kl 09.34
annonse
Relaterte artikler
FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

BAKLENGS: Tobias Matheisen flipper baklengs under Sauda BCC.
Sauda BCC 2023: Resultater, film og oppsummering

Rå kjøring og heftige tryn

TALENT: Leah Ruud (13) fra Hemsedal. Foto: Hannah Ruud
Nok en skistjerne med Ruud som etternavn

Vant med 64 poeng

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen