Sauda BCC 2023 - resultater, film og oppsummering

Rå kjøring og heftige tryn

Men den aller største helten fra Sauda BCC heter Tobias Mathiesen fra Odda.

Sist oppdatert: 19. april 2023 kl 11.38
Lesetid: 3 minutter

Som en del av Norgescupen i frikjøring var store deler av landets frikjøringselite innen ski og brett samlet til en todagers skifest i Sauda - under den tradisjonsrike Sauda BCC. En konkurranse som ble delt opp i to dager med litt ulikt fokus.

Den første dagen foregikk på Varanuten under en ren frikjøringskonkurranse med klipper og bratt terreng.

Dag to gikk på Ravnafjell, med en blanding av både park og frikjøring med flere innebygde elementer med oppbygde hopp i terrenget og «sidehits». 

Før konkurransen spurte vi arrangøren om tips til vinner i de ulike klassene - og svaret var ikke så overraskende den svært solide allrounderen Tobias Bjønnes. Riktignok gjorde han det skarpt, men gjettingen traff likevel bare delvis.

Sauda BCC 2023 - Det beste fra dag 1

– Det kan virke som at det lønner seg å hete Tobias når man skal satse på frikjøring? Det var ikke favoritten din som vant seniorklassen, men en annen Tobias?

– Tobias Mathiesen kjørte et stabilt og stødig run fredag med høy fart, triks og klipper. Lørdag tok han en litt alternativ ski venstrelinje med noen drop, en 360 og til slutt backflip ut den velkjente K2-klippen, svarer Trond Karsten Øye, som er en annen legende i norsk frikjøring, men som holdt seg til arrangørstaben denne gang.

Sauda BCC 2023 - Det beste fra dag 2

– Stemmer det at det bare var Vilde Fimreite som deltok i kvinneklassen? Det var i såfall tynt representert?

– Ja, det stemmer. Litt skuffende at det ikke var flere kvinner med i senior. Men Vilde kjørte overbevisende og imponerende på lørdagen med fin flyt. En backflip og en 360. I snowboard var det to kvinner. Vi håper på bedre deltakelse i kvinneklassen i fremtiden. Men nå kommer det mange juniorer som går over i seniorklassen, så det lover godt for fremtiden, fortsetter Øye.  

– Hva kan vi si om juniorene? Er det håp?

– Veldig bra kjøring fra de yngste juniorene til de eldste i både jente og gutteklassen. Så det blomstrer med mange deltakere på startstreken, sier veteranen.

Sauda BCC 2023 - Juniorene

– Hvordan var forholdene?

– Fredag for seniorene var det mye vind - opp mot 18 m/s i kastene og flatt lys. Så krevende forhold, men fin snø.

Lørdag var det mykt og fint for både junior og senior i Ravnafjell.

– Men de som hadde smurt skia hadde en stor fordel, da det ble en del sugeføre utover dagen. Sikten kom og gikk med tåke i toppen, men alt ble gjennomført, noe både utøvere og arrangør var glade for. Neste år håper vi enda flere parkkjørere tar turen for å vise hva de har å by på i fjellet, både på ski og brett. Dobbelcorken er fortsatt ikke landet på Sauda BCC selv om noen har prøvd, så åpen invitasjon til det.

Resultater Sauda BCC 2023

Publisert 19. april 2023 kl 11.38
Sist oppdatert 19. april 2023 kl 11.38
annonse
Relaterte artikler
FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

TALENT: Leah Ruud (13) fra Hemsedal. Foto: Hannah Ruud
Nok en skistjerne med Ruud som etternavn

Vant med 64 poeng

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen