– I år ser det veldig bra ut! Vi har folk oppe og sjekker begge konkurranseområdene nå, samtidig som Park og Frikjøringslinja på Sauda VGS har vært oppe og bygget hopp til dag to, som foregår på Ravnafjell, sier arrangør av Sauda Backcountry Challenge Gunnar Andre Gauthun. 

Han mener det er veldig bra med snø i år, og at været ser bra ut de kommende dagene.

Konkurransen er en del av Norgescupen og har dessuten status som en to-stjerners FWTQ. Det begynner allerede i morgen (torsdag 14. april).

SOL OG SNØ: Lovende snøforhold og værmelding for Sauda BCC!
SOL OG SNØ: Lovende snøforhold og værmelding for Sauda BCC!

– Er det bestemt hvor konkurransen går?

– Konkurransen kjøres som i fjor.  Face dag én blir Varanuten, et rent frikjøringsevent med klipper og bratt terreng. Face dag to blir på Ravnafjell, og er en blanding av både park og frikjøring med flere innebygde elementer med oppbygde hopp i terrenget og «sidehits». 

– Hvordan ser startlisten ut, og hvem er dine favoritter i de ulike disiplinene?

– Veldig bra startlister i år både når det gjelder navn og antall. I ski herre er det umulig å ikke ha Tobias Bjønnes høyt oppe på listen over favoritter, i og med  han er lokal kanon som kjenner både fjell og område godt. Men det er flere å dra fram fra listene, som f.eks Vetle Gangeskar og Ellan Skogum - ikke minst Øystein Aasheim, sier Gauthun.

Han legger til det er mange navn kan knive i toppen.

I snowboard kommer vi jo ikke unna fjorårets vinner Andreas Storebø og de store backflipene hans, men her er samtlige navn verdt å nevne. Årets snowboardklasse er en rutinert gjeng med mange år på brett.

Storebø får ingen lett match, med andre ord.  

– Vi skulle gjerne sett enda flere damer på startlistene i år men Vilde Fimreite har meldt sin ankomst. Som fjorårets vinner av Sauda BCC, så er hun å anse i toppsjiktet, sier arrangøren.