Slik gikk Narvik Freeride

– Mange av de beste juniorene i Norge hadde valgt å ta turen til Narvik

Årets frikjøringssesong for de yngre ble avsluttet med nysnø og fine forhold i Narvik. Ifølge arrangøren stilte 70 deltakere opp.

Sist oppdatert: 2. mai 2022 kl 15.19
Siri af Ekenstam.
HØYT NIVÅ: Det var 70 deltakere under juniorkonkurransen i Narvik. Her er vinner av U16, Siri Af Ekenstam. Foto: Rune Dahl
Lesetid: 3 minutter

– I helgen lavet snøen ned i Narvik under Narvikfjellets siste åpningsdager for sesongen, men man klarte likevel å gjennomføre Narvik Freeride i periodene med oppholdsvær. Mange av de beste juniorene i Norge hadde valgt å ta turen til Narvik så nivået var svært høyt, står det i pressemeldingen fra arrangøren.

Junior Freeride-sesongen har bestått av hele åtte renn, og sesongen ble altså avsluttet i Narvik. Der har vinteren kommet tilbake, og deltakerne fikk altså nysnø under konkurransen.

Her kan du se bilder fra konkurransen. Alle bildene er tatt av Rune Dahl:

Til sammen skal altså 70 deltakere ha stilt opp på konkurransen. Det ble også arrangert senior-konkurranse, men denne er altså ikke en del av norgescupen.

Arrangøren oppsummerer kjøring på følgende måte:

I U16-klassen var det Sivert Stormo og Siri af Ekenstam som vant hver sin klasse. Lokale Vebjørn Lunde, også i U16-klassen, landet en stor 360 på en av de største klippene og gikk mot en mulig seier men klarte ikke landingen i den aller siste dropen før målstreken, står det videre. 

I U14-klassene var det Mia Kjoss fra Heming Adrenalin og Erlend Wassdahl Meirik fra Oppdal som stakk av med seirene, sistnevnte etter meget solid og rask kjøring.

Også i den eldste juniorklassen for jentene ble det Oppdal-seier med Kornelia Hoseth Jære øverst på seierspallen. Nivået på de eldste guttene var svært høyt og jevnt men til slutt ble det Andreas Bakke fra Heming Adrenalin som gikk seirende ut av striden.

Det ble også arrangert en liten seniorkonkurranse under Narvik Freeride. Her passet tilreisende Heming Adrenalin-trener Trygg Lindkjølen på å gjøre konkurranse-comeback og gikk likegreit helt til topps i konkurransen. På damesiden var det lokale Oda Førlie som vant.

Under søndagen ble det arrangert et sosialt opplegg med felles frikjøring i Narvikfjellets offpist. Det er ikke hvert år man kan kjøre masse pudder 1. mai og på skianleggets siste åpningsdag, men med slike forhold fikk de fleste av deltakerne avrundet sesongen.

Her er topp tre fra hver klasse. Komplette resultatlister kan du finne her.

Ski, dame:

 1. Oda Førlie

 2. Dorthe Dybwad

Ski herre:

 1. Trygg Lindkjølen

 2. Marius Pettersen

 3. Stian Garnes

U18, gutt:

 1. Andreas Bakke

 2. Gabriel Andresen

 3. Anders Lunde

U18, jente:

 1. Kornelia Hoseth Jære

 2. Eline Harstad Fostervoll

 3. Bertine Endresen

U16, gutt:

 1. Sivert Stormo

 2. Henning Bakken

 3. Gabriel Engen

U16, jente:

 1. Siri af Ekenstam

 2. Tilde Mette Skjervold

 3. Emma Opsann

Snowboard U16

 1. Thea Tufthaug

U14, gutt:

 1. Erlend Wassdahl Meirik

 2. Emil Andersson

 3. Ludde Vik

U14, gutt snowboard:

 1. Liam Skjaeret Løvgren

U14, jente snowboard:

 1. Eila Stormo

U14, jente ski:

 1. Mia Kjoss

 2. Iben Dahl Landrø

Publisert 2. mai 2022 kl 14.58
Sist oppdatert 2. mai 2022 kl 15.19
annonse
Relaterte artikler
FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

BAKLENGS: Tobias Matheisen flipper baklengs under Sauda BCC.
Sauda BCC 2023: Resultater, film og oppsummering

Rå kjøring og heftige tryn

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen