Mediakritikken fortsetter

Avisene i Tromsø fortsetter å publisere bilder av frikjørere med rød ring rundt. – Det ser ut som vi må tåle enda flere useriøse skredartikler, sier Skiraid-arrangør Knut Christian Michelsen.

Sist oppdatert: 12. april 2013 kl 11.46
SKREDFRITT: Det er fullt mulig å komme seg på ski i Troms uten å få trøbbel med skred, slik som her på Senja sist uke. Men du må regne med å bli snikfotografert og plassert i avisa. Foto: Thomas Kleiven
SKREDFRITT: Det er fullt mulig å komme seg på ski i Troms uten å få trøbbel med skred, slik som her på Senja sist uke. Men du må regne med å bli snikfotografert og plassert i avisa. Foto: Thomas Kleiven
Lesetid: 2 minutter

– Jeg så svarene til Nordlys-nyhetsredaktør Nitteberg og synes det skinner gjennom at avisen vil selge mest mulig, og bryr seg i liten grad om å skape en konstruktiv debatt og spre god informasjon. Det er synd at de ikke bruker sin rolle bedre, sier Michelsen, som har stilt opp i et lengre intervju med NRK i anledning saken.

Hylekor av synsere

Og fortsetter:

– Det hadde vært nyttig med en god lokal debatt rundt skred og ulykker i Troms, men jeg tror ikke den kommer opp så lenge media hauser opp stemningen og for mange i hylekoret av synsere står klar til å hugge hodet av deg, sier Michelsen.

LES OGSÅ: – Senja ingen dødsøy

Han viser til to nye artikler i tromsøavisene i dag, som begge «avslører« at folk kjører ski og snowboard i bratte, snødekte heng. Men Michelsen er slett ikke enig med avisen i at det dreier seg om livsfarlig kjøring.

– Ferdselsforbudet tas på alvor

– En artikkel i Nordlys handler om noe som ser ut som små sluffskred, og en annen artikkel i iTromsø viser snøklumper som havna på ei langrennsløype, innerst i dalen ved Djevelberget. Jeg var selv i Kroken på tirsdag og kunne ikke se noen spor i de utsatte partiene av Djevelberget. Der det er ferdselsforbud var det heller ikke spor. Det virker som om de aller fleste tar defensive rutevalg i Kroken for tiden og tar ferdselsforbudet på alvor, sier Michelsen.

...som for øvrig oppsummerer mediebildet i Troms på denne måten:

– Idioter på ski

 – Sånn er ståa i nord for tiden. Ute skinner sola, ølhundene drikker pilsen på skarven utendørs, snøskavlene holder stand i metersklassen, på Alfheim spilles middelmådig elitefotball og lokalavisene skriver om Ruben Yttergårds Jensens vonde tå og idioter på ski.

Mer om ferdselsforbudet i områdene rundt Tromsø alpinsenter finner du her.

Publisert 12. april 2013 kl 11.46
Sist oppdatert 12. april 2013 kl 11.46
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen