– Jeg så svarene til Nordlys-nyhetsredaktør Nitteberg og synes det skinner gjennom at avisen vil selge mest mulig, og bryr seg i liten grad om å skape en konstruktiv debatt og spre god informasjon. Det er synd at de ikke bruker sin rolle bedre, sier Michelsen, som har stilt opp i et lengre intervju med NRK i anledning saken.

Hylekor av synsere

Og fortsetter:

– Det hadde vært nyttig med en god lokal debatt rundt skred og ulykker i Troms, men jeg tror ikke den kommer opp så lenge media hauser opp stemningen og for mange i hylekoret av synsere står klar til å hugge hodet av deg, sier Michelsen.

LES OGSÅ: – Senja ingen dødsøy

Han viser til to nye artikler i tromsøavisene i dag, som begge «avslører« at folk kjører ski og snowboard i bratte, snødekte heng. Men Michelsen er slett ikke enig med avisen i at det dreier seg om livsfarlig kjøring.

– Ferdselsforbudet tas på alvor

– En artikkel i Nordlys handler om noe som ser ut som små sluffskred, og en annen artikkel i iTromsø viser snøklumper som havna på ei langrennsløype, innerst i dalen ved Djevelberget. Jeg var selv i Kroken på tirsdag og kunne ikke se noen spor i de utsatte partiene av Djevelberget. Der det er ferdselsforbud var det heller ikke spor. Det virker som om de aller fleste tar defensive rutevalg i Kroken for tiden og tar ferdselsforbudet på alvor, sier Michelsen.

...som for øvrig oppsummerer mediebildet i Troms på denne måten:

– Idioter på ski

 – Sånn er ståa i nord for tiden. Ute skinner sola, ølhundene drikker pilsen på skarven utendørs, snøskavlene holder stand i metersklassen, på Alfheim spilles middelmådig elitefotball og lokalavisene skriver om Ruben Yttergårds Jensens vonde tå og idioter på ski.

Mer om ferdselsforbudet i områdene rundt Tromsø alpinsenter finner du her.