Når en 12-åring får være med på å bestemme vinterferie-destinasjon, så er gjerne parktilbudet en viktig del av beslutningsgrunnlaget. Heldigvis har vi mange bra anlegg for både park og frikjøring her i Norge, men da junior allerede skulle til München på fotballkamp (ikke spør….) bød det seg en Alpe-mulighet med teoretisk halvert CO2-belastning. Flyskam fikk vike for alpelengsel denne gangen.

Apropos fly og klima, så har det innen mars måned allerede vært flere dager med sløsj enn pudder mange steder i den europeiske fjellverdenen denne vinteren. Dermed var det enkelt for far og sønn å enes om å dra til Laax . En bra park funker så og si uansett vær, så lenge først snøen, kunstig eller naturlig, er dyttet på plass. Er det for varmt blir landingene myke, er det kaldt holder shapen seg konstant på sveitsisk presisjonsnivå. Like sikkert som å spare i Franc, tenkte jeg, og avkastningen viste seg å bli overraskende høy.

Som ekstra sikkerhetstiltak for vær-bekymrede investorer kommer Laax Freestyle Academy også inn i bildet. Ved bunnstasjonen i Laax ligger nemlig et innendørs trampoline-, skate- og parkoursenter med en betraktelig mer voksen, seriøs og idrettsrettet profil enn Leos Lekeland, Rush, Altitude og så videre. Nivået går helt opp til full size vert ramp som er åpen for både skate og bmx, og i tråd med sveitsisk kontroll-ånd er det obligatorisk med en relativt omfattende gjennomgang før man kan bli sluppet løs der.

Alle våre sikkerhetstiltak viste seg imidlertid ganske unødvendige, da et av sesongens bedre snøfall kom en tur innom de sveitsiske alpene ganske samtidig med oss. Vi hadde knapt sjekket opp frikjøringsmulighetene på forhand, men Flims/Laax/Falera er et enormt sammenhengende heis-område, og byr naturlig nok på massevis av bra terreng. At en del av gjestene holder seg i parken uansett hvor mye nysnø som har kommet, slår selvfølgelig heller ikke negativt ut på resultatregnskapet.

Her er det massevis av lett tilgjengelig pudderkjøring mellom heisene og løypene, og godt med skredsikre, slakere områder som passer særlig fint når man skal ha med seg mindreårige ut i terrenget . Det er flere og flere kids som har både ønsker om og evner til å kjøre både stort og bratt, men når det kommer til skredrisiko tenker jeg som pappa at jeg må forsøke å begrense dette i så stort grad som mulig inntil barna er store nok til å bestemme selv. Man kan få massevis av morsom og utfordrende frikjøring i skredsikkert terreng, ikke minst i park-mekkaet Laax fikk vi oppleve.

Se flere bilder i galleriet!