Det skjer samtidig som myndighetene utvidet restriksjonene i forbindelse med smitten av kornona-viruset de har hatt for Nord-Italia til å gjelde hele landet. 

Ifølge Dagbladet betyr det at alle skianlegg i Italia, som har flere populære alpeanlegg, stenger fra og med tirsdag morgen. De holder stengt på ubestemt tid.  Det betyr at blant annet Cervinia og Livigno ikke blir mulig å kjøre for de som har bestilt tur dit denne våren.

Det var først Aostadalen som ble stengt etter at to gjester søndag leverte positive tester for koronavirus. Det skrev blant annet Planetski og Ansa.it.

Testet positivt etter alpetur

Sent søndag kveld melder også lokalavisen i Kristiansand, Fædrelandsvennen, at to nordmenn er smittet av koronaviruset (Covid19) etter skiferie i Ischgl i Østerrike. Det var to grupper som landet på Kjevik lørdag, og søndag testet altså to positivt for virsuet. Mandag ble det klart at åtte til har testet positivt.

Skituristene landet på Kjevik med KLMs rute fra Amsterdam klokka 22 lørdag kveld, skriver Fædrelandsvennen.

– Det som skjedde var at den ene gruppen hadde lest på et islandsk nettsted, da de mellomlandet i Amsterdam i går, at Ischgl plutselig var et sted du kunne regne med å bli smittet. Da kontaktet de koronatelefonen vår, og selv om Ischgl ikke var på lista, ble vi enige om at vi kjører på som at dette er et sted med spredning av koronavirus, sier kommuneoverlege Dagfinn Harr til avisen.

Forøvrig skal NTG Lillehammer etter planen reise til Absolut Park i Salzburg i Østerrike i løpet av de neste ukene.