/ Alpene

Skred i Sveitsisk skianlegg – skredet gikk over preparert løype

Flere ble tatt av skred i Crans-Montana i Sveits tirsdag ettermiddag. Fire personer ble gravd ut, for én av dem er tilstanden kritisk.

Sist oppdatert: 20. februar 2019 kl 18.50
Lesetid: 1 minutter

OPPDATERT: I ettermiddag ble de klart at en person, en 34 år gammel franskmamn som jobbet i skipatruljen i Crans-Montana, omkom i skredet. Se den dramatiske videoen idet han og flere andre begraves i snømassene i denne Twitter-posten:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Filmer og bilder i sosiale medier viser at snøskredet har gått over en preparert løype. I følge den lokale avisen Le Nouvelliste ble skredet utløst under toppen av fjellet Tubang (2826 moh). SRF melder at skredet var 100 meter bredt og 800 meter langt.

Alarmen gikk nærmere halv tre tirsdag ettermiddag. Søket etter begravede ble startet umiddelbart med både helikopter og hunder i søket. Fire personer ble gravd ut, én av de med kritiske skader. Det er ikke meldt om flere savnede. Søket ble avsluttet onsdag morgen. 

Institute for Snow and Avalanche Research (SLF), som har skredvarslingen i Sveits, meldte faregrad 2 når skredet gikk.

Publisert 20. februar 2019 kl 18.50
Sist oppdatert 20. februar 2019 kl 18.50
annonse
Relaterte artikler
Rando i alpene

Vinter-rommet

gutt som hopper på ski i skog pg pudder
Sjeldent pudderføre i Alpene

En smak av gamle dager i Østerrike

OMSTRIDT: Det vakte sterke reaksjoner da det ble brukt gravemaskin på en krympende isbre i Sveits for å lage skiløype. Nå viser det seg at arrangøren har gravd utenfor det tillatte området. Foto: Sébastien Anex/ 20minutes.ch
Arrangør innrømmer feil

Gravde utenfor tillatt område

SORIA MORIA: Som eit lysande slott ligg Kröntenhütte unde store fjell. Turen opp til hytta er bratt, vi er framme først i kveldinga.
Hytte til hytte i Sveits

– Får DNT til å bleikne

PÅDRAG: Vetle Gangeskar sender stort i Nendaz.
Guttakrutt ep. 10

– Nok et nederlag

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen