Flere av isbreene i Alpene har opplevd en skikkelig pudderfest den siste tiden. Hintertux er blant dem, hvor Stinius Hoseth Skjøtskift tilfeldigvis plutselig befant seg i to meter nysnø.

– Jeg dro nedover i god tro om at jeg skulle kjøre park i en uke. Parken i Hintertux pleier å være helt rå, så jeg så på det som en fin mulighet til å kickstarte sesongen. Det ble ikke akkurat sånn. I stedet fikk vi over to meter snø på en uke. Vi måtte grave frem bilen fire av seks dager. Det var også en dag vi måtte grave frem bilen etter vi var ferdig på ski. Jeg hadde aldri sett for meg at det kunne komme så mye mengder snø såpass tidlig i november. Neste gang skal jeg ta med meg breiere ski, sier Hoseth Skjøtskift, som kom hjem til Norge igjen denne uken.

Annonse
PUDDERFEST: Stinius Skjøtskift nyter dagene i Hintertux. Foto: Gard Gauteplass
PUDDERFEST: Stinius Skjøtskift nyter dagene i Hintertux. Foto: Gard Gauteplass

Stinius er en av Norges desidert beste frikjørere, og er også for tiden aktuell i Fri Flyts TV-serie Frikjører. Denne sesongen skal han også kjøre blant annet den legendariske 4-stjerners FWQ-konkurransen i Obergurgl i Østerrike. Nå var han altså i Alpene for å finpusse formen før sesongen.

– Hvordan var forholdene utenom masse snø?

– Det var jo en snøstorm som traff oss. Så nei, vi fikk kanskje ikke det beste været sånn skimessig. Vi fikk to dager med sol, lite kø, stolheis og uendelig pudder. Det føltes ut som vi var midt i februar.

Flere av de østeriske sommerskianleggene har fått rikelig med snø. I Stubai ble tråkkemaskinen begravd av snø etter det massive snøfallet.

OVERSIKT: Noen av dagene i Hintertux var fantastiske også. Foto: Stinius Skjøtskift
OVERSIKT: Noen av dagene i Hintertux var fantastiske også. Foto: Stinius Skjøtskift

– Hvor i Hintertux fikk du best kjøring da?

– Man tar første gondol opp. Etter den kan man velge om man vil fortsette videre med gondoler eller ta en stolheis som ligger til høyre når du går ut. Den stolheisen var sykt effektiv med skikkelig lekent terreng. 

– Hva er planen nå?

– Jeg var i Hintertux i en uke. Nå er det hjemover til heisåpning i Oppdal og litt jobbing, før det blir full rulle med konkurranser og filming etter nyttår.

Sjekk også denne filmen fra oppholdet: