/ Folk

Norgesvenn Jornet vant vertikalen

Det ble ingen topplasseringer for de norske deltagerne under helgens verdenscupstart i skialpinisme i Frankrike, men norgesvennen Killian Jornet vant mandagens vertikalkonkurranse.

Sist oppdatert: 13. januar 2015 kl 09.55
SEIER: Killian Jornet bor i Lyngen og er verdens raskeste motbakkeløper på ski for tida. Foto: International Ski Mountaineering Federation (ISMF)
SEIER: Killian Jornet bor i Lyngen og er verdens raskeste motbakkeløper på ski for tida. Foto: International Ski Mountaineering Federation (ISMF)
Lesetid: 3 minutter

Spanske Jornet bor på Lyngseidet, og han bekreftet i helga at han er blant planetens sprekeste toppturfolk, med seier i vertikalkonkurransen som gikk av stabelen mandag.

Blant de norske deltagerne var det Malene Haukøy som fikk den beste plasseringen, med 7. plass i sprintkonkurransen, som ble den eneste norske topp 10-resultatet.

– I semifinalen lå hun som nummer tre på toppen, men litt kluss på siste fellebytte førte til at hun mistet en plass, og dermed finalen. Likevel en meget sterk prestasjon av Malene. Hildegunn Gjertrud Hovdenak endte på 13.plass i samme løp, etter å ha vært litt uheldig, og mistet den ene skia, melder Norges Skiforbund (NSF).

malene
malene

BESTE NORSKE: Malene Haukøy gikk inn til 7. Plass i sprinten i Frankrike. Foto: Mikkel Frodahl

Hovdenak la for øvrig ut denne ganske artige kommentaren på bloggen sin i forkant av vertikalkonkurransen mandag:

– Vertical i morgon 8.30. Min absolutt verste øvelse. Motbakkeløp på ski. Dei fleste damene her veg omtrent det samme som eitt av mine lår.

Gutta slet litt mer, og Lars Erik Skjervheim som hadde trent i høyden hele julen, måtte stå over alle tre konkurransene på grunn av forkjølelse. Det var derfor bare Nils Nielsen og Olav Bakketun Tronvoll som stilte til start på individuellen. Etter få minutter måtte Tronvoll stå av løpet på grunn av en vond fot. Nielsen endte til slutt på 36. plass, noe han var helt greit fornøyd med. Nielsen har vært skadet store deler av sesongoppkjøringen, og har derfor ikke fått gjennomført høsttreningen som planlagt.

MAG_4605
MAG_4605

KREVENDE: Lite snø og tynn luft under verdenscupåpningen i skialpinisme i Frankrike. Foto: International Ski Mountaineering Federation (ISMF)

Tronvoll stilte til start på sprinten, men med 39. plass i prologen holdt det ikke til kvartfinale denne gangen. På vertikalen ble det en nokså tung dag i høyden for begge de norske herrene.

– Om ikke annet har de første konkurransene vært god trening, og i dagene framover vil nok de norske løperne få akklimatisert seg bedre til høyden. Skjervheim er også på beina igjen, og det ligger an til gode treningsdager i Frankrike, skriver NSF.

Konkurransen gikk i franske Puy Saint Vincent, og var første runde i årets verdenscup. Neste dyst er i Andorra 24. og 25. februar.

Resultater:

Individuell, kvinner:

1. Laetitia Roux (FRA)

2. Axelle Mollaret (FRA)

3. Jennifer Fiechter (SUI)

…..

13. Hildegunn Gjertrud Hovdenak (NOR)

19. Malene Haukøy (NOR) 

Individuell, menn:

1. Anton Palzer (GER)

2. Xavier Gachet (FRA)

3. William Bon Mardion (FRA)

…..

36. Nils Nielsen (NOR)

Sprint, kvinner:

1. Laetitia Roux (FRA)

2. Valentine Fabre (FRA)

3. Claudia Galicia Cotrina (SPA)

…..

7. Malene Haukøy (NOR)

23. Hildegunn Gjertrud Hovdenak (NOR)

Sprint, menn:

1. Robert Antonioli (ITA)

2. Anton Palzer (GER)

3. Josef Rottmoser (GER)

…..

39. Olav Tronvoll (NOR) 

Vertikal, kvinner:

1. Laetitia Roux (FRA)

2. Victoria Kreuzer (SUI)

3. Axelle Mollaret (FRA)

…..

15. Malene Haukøy (NOR)

16. Hildegunn Gjertrud Hovdenak (NOR)

Vertikal, menn:

1. Killian Jornet (SPA)

2. Anton Palzer (GER)

3. Werner Marti (SUI)

…..

41. Nils Nielsen (NOR)

42. Olav Tronvoll (NOR)

Komplette resultatlister finner du her!

Publisert 13. januar 2015 kl 09.55
Sist oppdatert 13. januar 2015 kl 09.55
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen