/ Folk

Kilian nådde toppen av Mount Everest, men klarte ikke å slå rekorden

Natt til mandag stod den spanske fjelløperen Kilian Jornet på toppen av Mount Everest. Han klarte dog ikke å slå den planlagte rekorden.

Sist oppdatert: 22. mai 2017 kl 10.21
PÅ VEI OPP: Her er Kilian Jornet på vei mot toppen. Bildet hentet fra hans offisielle Facebook-profil. Foto: Kilian Jornet
PÅ VEI OPP: Her er Kilian Jornet på vei mot toppen. Bildet hentet fra hans offisielle Facebook-profil. Foto: Kilian Jornet
Lesetid: 2 minutter

– Jeg følte meg bra til omtrent 7700 moh., og alt gikk etter planen, men så fikk jeg fryktelig vondt i magen. Derfra måtte jeg bevege meg sakte, og stoppet etter noen steg for å hvile. Uansett nådde jeg toppen ved midtnatt, skriver han på sin Facebook-profil.

Den spanske fjelløperen, som har base i Romsdalen, startet rekordforsøket klokken ti lørdag kveld, og stod på toppen av verdens høyeste fjell natt til mandag. Jornet har hatt et mål om å ta seg opp og ned Mount Everest på 20 timer, kun med ti kilo i sekken, bestående av stegjern, isøks, mat og klær. Han skal altså ikke bruke tau eller få oksygentilførsel.

Rekordforsøket som ble gjort i helga, via nordsiden av fjellet, tok 26 timer, og Jornet klarte altså ikke målet sitt. Han startet derimot lavere enn andre, på 5100 meter, og slo dermed rekorden.

Etter at det ble kjent at Kilian slet på vei mot den 8848 meter høye toppen har flere vært nervøse for om rekordforsøket ville ende bra. Søndag omkom tre klatrere i fjellet, og en er fremdeles savnet

Prosjektet er en del av Summits of my Life, hvor Kilian forsøker å slå rekorder på flere av de mest kjente fjellene i verden. Everest har derimot vært en stor utfordring for katalaneren, som også måtte gi seg i fjor.

38 timer etter at forsøket startet var han tilbake ved Advanced Base Camp, og velger å avslutte rekordforsøket for denne gang.

Publisert 22. mai 2017 kl 10.21
Sist oppdatert 22. mai 2017 kl 10.21
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen