– De første tre timene er ikke så harde, men den siste timen er det tilsvarende hardt når du er tom for krefter og muskulaturen slutter å fungere, sier 32-åringen fra Førde, som ble tatt ut på landslaget i randonnée i våres.

Topp 3 menn:

  1. Sindre Hoff, randonnéelandslaget, 4:02:15

  2. André Jonsson, Sverige, 4:09:00

  3. Kjell Magnar Berli, Velledalen IL, 4:26:22

Fullstendige resultater finner du under artikkelen – og et massive og råflott bildegalleri nederst!

Har ventet på muligheten

Hoff har hatt Stranda Fjord Trail Race på horisonten siden i fjor, og nå passet det i resten av programmet.

– Dette var veldig kjekt. Det var en fantastisk løype og et fantastisk arrangement. Dette er litt annerledes enn andre motbakkeløp, fordi her må du løpe ned igjen etterpå. Det blir mer variasjon og mer spennende, sier han.

For Hoff er motbakkeløp en viktig del av barmarkstreningen mot randonnéesesongen, og Stranda Fjord Trail Race var ekstra relevant ettersom deltakerne måtte løpe både opp og ned.

– Randonnée handler jo i bunn og grunn om å gå fortest mulig både opp og ned, så dette er veldig beslektet med det jeg trener mot, sier han.

Trener fra 10 til 25 timer i uka

Hoff er selvstendig næringsdrivende, og må legge opp treningen etter arbeidspresset. En typisk treningsuke er derfor alt fra 10-15 timer i perioder med mye jobb, til rundt 20 timer i uka i roligere perioder. Når landslaget har samling blir det fort opp mot 25 timer uka, og det er lagt opp til en samling i måneden fram til sesongstart.

– Det er klart det er krevende å kombinere landslagssatsingen med jobb, men jeg er heldig som er selvstendig næringsdrivende og kan styre mye av hverdagen selv. Det å komme på landslaget var veldig kjekt og betyr kanskje aller mest for meg selv. Du føler jo ofte på at du trener mens andre gjør ting som er fornuftig. Nå har jeg fått en bedre unnskyldning for å prioritere slik jeg gjør og at det er greit det jeg driver med, sier Hoff, som gleder seg til sesongen og ikke minst til oppkjøringen.

Neste landslagssamling starter allerede til helga, og åpner med motbakkeløpet Førde Opp på lørdag.

Overlegen svenske
I dameklassen var svensken Yoie Bohlin overlegen. Hun var klokket inn på 4:39:13, over et kvarter foran Emilie Forsberg.

Randonnéelandslagets Malene Blikken Haukøy ble beste norske med en tredjeplass. Hun var inne på 4:56:20, og drøyt 17 minutter bak vinneren.

Topp 3 kvinner:

  1. Yoie Bohlin, Sverige, 4:39:13

  2. Emilie Forsberg, Salomon, Sverige, 4:54:36

  3. Malene Blikken Haukøy, IL Høyang/Dynafit, 4:56:20

1
1
2
2
3
3