Malene beste norske i Tromsø Skyrace

Malene Blikken Haukøy ble beste norske deltager i verstingløypa under Tromsø Skyrace sist helg.

Sist oppdatert 6. august 2016 kl 14.00
BEST AV DE NORSKE: Malene Blikken Haukøy ble nummer to i kvinneklassen i den lengste distansen under Tromsø Skyrace. Hun hadde 22. raskeste tid totalt. Foto: Killian Jornet
Tromsø Skyrace 2023: 5. august 2023. Arkivfoto: Kilian Jornet

Hun brukte ni timer, 27 minutter og 27 sekunder på Hamperokken Skyrace, løypa som er fem mil og nesten 5000 høydemeter.

– Uten tvil Norges kuleste løp, skrev Malene på Instagram etter konkurransen.

Innsatsen hennes holdt til andreplass, bak britiske Jasmin Paris. Også i herreklassen var britene raskest på den lengste distansen, og britiske løpere tapetserte pallen. Beste nordmann ble Rolf Einar Jensen.

Teknisk krevende

En som ikke kom på pallen, men derimot ble nummer 58 blant gutta som sprang lengst, var den svenske skilegenden Micke af Ekenstam – som også er både toppturguide, forfatter og frikjøringspappa. Han mener ski- og fjellerfaringen hans kom godt med i den tekniske løypa.

– Det beste med hele turen var det svært tekniske terrenget nedover og oppover. Å ha bakgrunn som skikjører og klatrer var til stor nytte der og gjorde det til en morsom opplevelse. Det verste var nok å begynne på den siste stigningen, da var det bare å sette seg korte mål fremover i løypa og ikke tenke på at kroppen var sliten, forteller af Ekenstam.

– Hvordan var forholdene?

– Det var tett tåke og lavt skydekke største delen av løpet, men med tanke på at det har vært snøfall og kraftig regn de to foregående årene får man nok se seg fornøyd med at det i alle fall var tørre forhold i år.

– Hva med formen, hvordan var den?

– Det gikk veldig greit. Jeg startet rolig opp til den første toppen som var Tromsdalstind, og tok deretter igjen folk under resten av løpet. Jeg er godt fornøyd med å havne på øvre del av resultatlista blant så mange utlendinger og unge spreke folk. Særlig at knærne mine hang med var bra. De har fått mye juling opp gjennom alle mine år på ski. Dette er den første sommeren jeg har trent løping, så det var ikke noen selvfølge at det skulle gå veien, forteller Micke.

LES OGSÅ: UTE har testet sko fra Hoka

Emelie imponerte i comebacket

I de kortere distansene – som slett ikke er så korte – gjorde de norske deltagerne det bedre. I Tromsdalstind Skyrace, den nest lengste distansen, vant Arja Arnesen kvinneklassen, og Johny Heliwell og David Andre Aasen tok 2. Og 3. Plassen- Seieren måtte de gi til svenske David Holmberg. På den korteste konkurransen vant Christoffer Henningsen fra Søre Ål. Svenske Karolin Sjöö vant kvinneklassen.

Vertikalkonkurransen ble vunnet av norske Stian Angermund-Vik og Emilie Forsberg – som ikke bare arrangerte konkurransen i tillegg til å vinne den, men dette var også hennes første konkurranse etter kneskaden hun pådro seg i vinter.

Se masse bilder fra konkurransen i galleriet under!

LES OGSÅ: Turekspertene i UTE har testet Garmin Fenix 5x

Komplette resultatlister finner du her!

Publisert 6. august 2016 kl 14.00
Sist oppdatert 6. august 2016 kl 14.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen