Døde etter fallulykke på Mannen i Lofoten

En dansk kvinne i 20-årene omkom søndag etter en fallulykke på fjellet Mannen ved Å i Lofoten. Kvinnen ble funnet etter at mobilen ble sporet opp.

Sist oppdatert 5. juli 2021 kl 08.45
Død Lofoten ulykke fjelltur
OMKOM: Det var i dette området kvinnen ble funnet død. Foto: Norgeskart

Kvinnen ble funnet etter en letekaksjon natt til mandag klokken 01.18. Hun ble funnet like ved en stupbratt fjellside på fjellet Mannen, rett vest for Å i Lofoten.

– Kvinnen var dessverre omkommet. Politiet anser som en tragisk fallulykke, skriver politiet i Nordland på Twitter.

Tidlig mandag morgen ble det kjent at kvinnen er dansk statsborger, som jobbet ved et rorbuanlegg i Lofoten. Pårørende i hjemlandet og kolleager er varslet, ifølge politiet.

Kvinnen skal være fjellvant, og la søndag ut alene på turen til Stokkvikvatnet over Mannen, ifølgre VG.

Mannen ved Å i Lofoten (må ikke forveklses med sin kjente navnebror i Romsdalen) er en kort, men bratt fjelltur. Turen beskrives som en populær tur.

Ifølge politiet ble kvinnen funnet i Ågdalen mellom Andstabben og Mannen, i det som beskrives som et svært bratt i terrenget.

– Vi fikk en bekymringsmelding i 19.30-tiden da hun ikke var kommet på jobb. Noen la ut på samme ruten, men traff ikke på henne, sier operasjonsleder i Nordland politidistrikt Remi Johansen til avisen.

Kvinnen i 20-årene ble funnet etter en leteaksjon som varte i underkant av en halvtime. Ved hjelp av sporing av mobilen klarte de altså finne kvinnen.

Politiet undersøker nå saken. Men de påpeker at det trolig dreier seg om en tragisk fallulykke.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Publisert 5. juli 2021 kl 08.45
Sist oppdatert 5. juli 2021 kl 08.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen