Nå ser løperne til Sunnmøre

Deltakerne i Stranda Fjord Trail Race får en unik opplevelse i helga. Nå er plassene i ferd med å fylles.

Sist oppdatert 18. august 2016 kl 14.29
LØPER: Slik var utsikten fra fjorårets konkurranse. Foto: Stranda Fjord Trail Race
LØPER: Slik var utsikten fra fjorårets konkurranse. Foto: Stranda Fjord Trail Race

– Det er klart vi er godt fornøyd med dette. Senest i går kom det en fra USA som ville være med, i tillegg til fra London. Det har fungert å pushe på med naturen og miljøet rundt dette løpet, sier arrangør og fjellguide Oscar Almgren.

Så langt har 160 ivrige løpere meldt seg på til årets konkurranse. Det er en økning på nesten hundre personer fra i fjor. Fjelløpet nærmer seg dermed også fullt, med kun fem ledige plasser. Arrangøren tror det er først og fremst den unike naturen som lokker flere opp for å løpe i fjellet.

Løpet går fra Opshaug, før løperne skal opp til Lievarden, videre in mot Fremste og Heimste Blåhorna og videre ned mot Stranda sentrum. Etter passering her starter stigningen opp mot Strandafjellet og målgangen oppe på Roaldspaviljongen. 

Totalt skal det løpes 33 kilometer i fjellet, med en stigning på 3000 høydemeter. 

– Fra stien er det på enkelte steder med 1000 meter stup rett ned i fjorden. Det garanterer sug i magen.

Mest spenning er det knyttet til kvinneklassen, hvor randoutøver Malene Blikken Haukøy og Emilie Forsberg er hete kandidater til den gjeveste medaljen. Også Tuva Toftdahl og Elisabeth Hildenes kan melde seg på i medaljekampen.

– Jeg tror dette blir veldig jevnt. Det er mange sterke både i herre og kvinneklassen, og de har slått hverandre. Det er absolutt ikke opplagt hvem som stikker av med seieren. Sånn sett har vi fått bygd opp en god spenningskurve i forkant av løpet også.

På herresiden stiller også Ola Hovdenak, som vant suverent i fjor.

Publisert 18. august 2016 kl 14.29
Sist oppdatert 18. august 2016 kl 14.29
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen