Stortinden 806 moh  

  • Fallhøyde: 750 m  
  • Tid: 4 t
  • Vanskelighetsgrad: Enkel

Litletinden (SeamulvákkeČohkka) 1134 moh  

  • Fallhøyde: 1050 m  
  • Tid: 5 t
  • Vanskelighetsgrad: Enkel

Opp A: Gå langs en traktorvei over noen åpne felt og opp i skogen. Ta til høyre der traktorveien deler seg. Fortsett langs Storelva mellom Stortinden og Litletinden. Ved omtrent 500 moh kommer du til en kort og trang passasje der du må ta av skiene og gå til fots. Fortsett opp til platået mellom Stortinden og Litletinden. Finn den slakeste veien på snøfeltene nordøst for Stortindens topp. 

Vanskelighetsgrad: Enkel

Opp B: Start som i Opp A, men fra platået mellom Stortinden og Litletinden fortsetter du i stedet på de store snøfeltene til høyre (øst) for Litletinden. Et stort snøfelt til venstre etter at du har passert under toppen leder opp til Litletindens lange kam. Den luftige kammen er en heftig opplevelse å gå, og om du har is i magen kan du faktisk beholde skiene på bena hele veien til toppen. 

Vanskelighetsgrad: Enkel

Opp C: Start fra Blåvatnhytta og gå over Blåvatnet. Etter én kilometer på vannet kan du begynne å gå opp bakkene på skrå opp til venstre. Følg så ryggen på Rogndalsfjellet mot vest. Fortsett Opp B. 

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ned 1: Samme som Opp A. Ned langs Storelva får du skikkelig artig skikjøring. 

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ned 2: Samme som Opp B. Snøfeltene under Litletinden er store, fine og herlige. 

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ned 3: Samme som Opp C. Bakken ned mot Blåvatn er en skikkelig fin nedkjøring. Vær forsiktig om du kjører ned mot Blåvatnets sørvestre hjørne ettersom det kan være forholdsvis skredutsatt her!

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ned 4: Langs kammen fra Litletindens topp er det noen steder der du kan kjøre ned bratte bakker. Vær oppmerksom på skavlene, finn et egnet startpunkt og vend skituppene over kanten og ned i fallinjen. 

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig