Steintuva er i prinsippet bare en fortopp, men ettersom en normal tur dit skiller seg fra den til Dronninga, så får den regnes som en egen topptur.

Den har også sin egen spesielle karakter, og med flere fine nedkjøringsalternativer. Steintuva kan også nås fra Skjomen og da gi mulighet for flere høydemeter, men dessverre er skogen på den siden av fjellet veldig tett, så det er vanskelig å få til en fin, sammenhengende nedkjøring fra tregrensa og ned. 

  • Utstyr: Vanlig turutstyr

  • Veibeskrivelse: Bil langs E6 sørover fra Narvik. Avkjørsel til Håkvikdalen. Parkering på høyre siden  i en parkeringslomme rett ved en gangbro over elven.

  • Sesong: Februar - mai

Opp 1.10.1: Gå over broen og følg stien gjennom skogen. Her er det ofte scooterspor som du kan følge helt opp til tregrensen. Så svinger du til venstre, og går på skrå opp langs den store, åpne fjellsiden ovenfor tregrensen. Ta etterhvert sikte på kraftledningen, og følg den sørover inn i Lágovággi.

Vik av fra kraftledningen der den går nedover mot Skjomen og følg de store, åpne bakkene opp mot Steintuva. Fra toppen kan man følge kammen videre mot Dronninga, men den blir raskt smalere og brattere, og det kreves klatreutstyr for å komme opp på Dronninga.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Ned 1.10: Samme som Opp A. Flott skikjøring på store flanker ned mot Lágovággi og Håkvikdalen.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Ned 1.10.2: Et fint nedkjøringsalternativ går ned på breen nordøst for toppen. Følg først fjellryggen ned mot platået sørøst for toppen. Herfra er det litt vanskelig å se inngangen ned til breen, så denne ruta bør kun velges når det er bra sikt.

Følg høyresiden av breen ned for for å unngå sprekker, og kryss moreneryggen på høyre side når du har kommet ned til platået i bunnen av breen.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Ned 1.10.3: Det bratte snøfeltet ovenfor breen. Vær obs på skavler når du følger kammen fra toppen og skal komme deg ned på snøfeltet.

Vanskelighetsgrad: Veldig vanskelig

Sjekk ut flere toppturer du kan gå i Narvik her