Lossihyttene ble bygd i 1966 som en overnattingsmulighet mellom Skjomdalen og Čunojávristugan, og har nylig blitt renovert.

Her er det fine topper i alle retninger, og en bekk som sildrer bak hyttene. Fra hyttedøren starter stigningen opp mot toppene.

Her finnes alle vanskelighetsgrader: den enkle Loasevárri, den noe vanskeligere Rienatčohkka, og de mer avanserte stor-toppene Huinnarčohkka og Storsteinsfjellet.

Turen til hyttene er et eventyr i seg selv på senvinteren, og tidlig om våren, ettersom veien inn i Norddalen da fremdeles er stengt.

Når veien åpner blir hyttene veldig lett tilgjengelige, og perfekte for familietur. En uventet luksus møter deg når du kommer frem til hyttene, famlende i det kalde mørket: elektrisk varme og belysning! 

  • Utstyr: Vanlig turutstyr. For overnatting: mat, sovepose/laken og toalettpapir.

  • Soveplasser: 10

  • Nøkkel: Ja, DNT-nøkkel

  • Mobildekning: Ja, ganske bra

  • Veibeskrivelse: A: Bil langs E6 sørover fra Narvik. Ta av mot Skjomdalen. Parker ved Fjellbu lengst inne i dalen. Er veien inn i Norddalen åpen kan du kjøre den, og parkere ved Stasjonsholmen ved det første veiskillet; cirka 11 kilometer fra veibommen. B: Som for A, men parker ved snuplassen til lokalbussen (sørg for at du parkerer slik at bussen har godt med plass til å snu), cirka 28 kilometer fra avkjørselen fra E6. Alternativt lokalbuss med avstigning ved holdeplassen inne i Skjomdalen.

  • Sesong: Februar – juni (veien frem til Stasjonsholmen pleier å åpne i starten av juni).

Finn flere fine toppturer du kan gå i Narvik og Skjomen her

Opp A: Følg den ikke brøytede veien inn i Norddalen omtrent 11 kilometer til Stasjonsholmen.

Herfra ser du Lossihyttene som en siluett mot horisonten til bakkene mot nord. Drei av fra veien og gå i retning mot hyttene.

Over Nordelva er det bro, og over Lossielva kan du normalt gå tørrskodd på snø eller steiner. 

Vanskelighetsgrad: Enkel

Opp B: Gå tilbake langs veien (i retning mot fjorden) og inn i skogen til høyre akkurat der du forlater 60-sonen.

Gå på skrå opp til høyre blant buskete skog og svaberg opp til Lossielva. Følg høyre side av elva opp til et platå ovenfor tredgrensen.

Fortsett i samme retning inn i dalen som løper østover fra platået. Når du er under den høyeste toppen på fjellet til høyre for deg (Lossitinden), svinger du av til venstre opp slake bakker og deretter til høyre opp langs ryggen på Loasevarri.

Gå over toppen og i samme retning ned langs ryggen som leder til Lossihyttene.

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ned 1: Samme som Opp A. Lett nedkjøring leder tilbake til veien.

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ned 2: Samme som Opp B. Fin nedkjøring fra Loasevárri ned til Skjomdalen.

Vanskelighetsgrad: Enkel