Fra saltvann og tang til kald snø og fjellryper. Reintind er så nærme, men likevel så langt borte, der den ligger på den veiløse siden av Skjomen.

På grunn av logistikken er det få som går på topptur til Reintind, men det er en av de fineste toppturene i området.

Orker du en innmarsj på cirka fem kilometer i flatt terreng, fungerer det også bra å ta turen via Eiterelvdalen.

Den ville naturen i dette området gjør at det er mye å kikke på underveis. 

  • Utstyr: Vanlig turutstyr, isøks og stegjern.

  • Veibeskrivelse: A: Bil langs E6 sørover. Ta av mot Råndalen og Eiterelvdalen. Parkering på den andre siden av broen over Eiterelva. B: Bil langs E6 sørover. Ta av mot Skjomdalen. Parkering ved Sandvika: cirka 11 kilometer fra E6. 

  • Sesong: Februar - mai

Opp 3.4.1: En lang vei til toppen, men som ikke krever båt eller kajakk, er å gå gjennom Eiterelvdalen. Følg veien/stien innover i Eiterelvdalen på nordre side av Eiterelva.

Her kan det være et scooterspor som du kan følge. Gå forbi ei hytte (Sætran) og fortsett langs elva. Hold øye med eventuell skredaktivitet fra fjellsidene på begge sider av dalen.

Når du kommer til tregrensen går du opp bakkene til venstre mot passet Sommerskaret. Gå opp til høyre fra passet på de bakkene som leder forbi den bratte og skredutsatte helningen til venstre.

Finn den slakeste veien opp, etter hvert på venstre side av ryggen mot Reintind. De siste 100 fallhøydemeterne er eksponerte. Du bør gå til fots med isøks og stegjern.

Å fortsette mot hovedtoppen innebærer en skikkelig luftig kamvandring med store innslag av snø- og klippeterreng, og bør kun utføres av folk med stor erfaring.

Vanskelighetsgrad: Vanskelig

Ned 3.4.1: Det går an å finne spennende varianter ned mot Eiterelvdalen, men sørg for at du lokaliserer dem på turen opp!

Opp 3.4.2: Dette alternativet forutsetter at du har tilgang til kajakk eller båt. Fra det gamle ferjeleiet kjører du rett over fjorden til Kjerringneset.

Rund høyde 1416 på dens høyre (nordre) side for å komme forbi en bratt klippe. Gå i flatt terreng sørøst mot kammen som går fra nord til sør mot Reintinds nordøst-topp. Fortsett som i 3.4.1.

Vanskelighetsgrad: Vanskelig

Ned 3.4.2: Sørg for at du holder samme spor tilbake til kammen, spesielt ved 1220 moh.

Etter at du har forlatt kammen, kan du nyte kjøringen på de store snøfeltene ned mot Skjomen.

Vanskelighetsgrad: Vanskelig

Ned 3.4.3: Fra forsenkningen før du passerer topp 1416 kan du svinge ned mot de bratte bakkene til venstre.

Hold deg i midten av bakkedalen som leder ned, og deretter nær den tydelige ryggen som leder rett ned i retning mot vannet Čáhppesjávri.

Fortsett ned i dalen fra vannet. På denne ruta er det flere partier som har opp mot 40 graders helning.

Vanskelighetsgrad: Vanskelig

Finn flere flotte toppturer du kan gå i Narvik og Ballangen her