Hvis du liker bratt skikjøring i fallinjen er Segeltinden en helt fantastisk topptur for deg!

Når man står i Narvik sentrum ser bakken ut som en stor hvit seilduk langt borte i horisonten.

Den er ikke like bratt som den ser ut til på avstand, men turen bør kun gjøres under veldig stabile snøforhold ettersom man går de siste 500 fallhøydemeterne i skredutsatt terreng. 

  • Utstyr: Vanlig turutstyr. Eventuelt stegjern og isøks om det er harde snøforhold. 

  • Veibeskrivelse: Bil langs E6 og E10. Ta av til fylkesvei 829 mot Grovfjord. Det kan være vanskelig å finne parkering der turen starter. Om man ikke skal stå på privat eiendom, kan man parkere i en stor lomme (med et informasjonsskilt) på venstre side, cirka 14 kilometer fra E10. Herfra må man gå cirka 1,5 kilometer for å komme til stedet der man svinger av fra veien. 

  • Sesong: Februar - mai

Opp 5.8.1: Gå forbi husene som ligger i 60-sonen ved en bro over Segelelva, og langs den høyre (østre) siden av bekken.

Ikke kryss bekken når du kommer til den lille broen etter cirka en halv kilometer. Gå i stedet opp et titalls meter til høyre for å finne en sti/traktorvei som leder videre opp langs Segelelvas høyre side.

Kryss bekken der dalen begynner å flate ut (ovenfor 300 moh), og gå opp gjennom skogen i nordlig retning. Fortsett langs den høyre (østre) siden av det gigantiske og bratte snøfeltet ovenfor tregrensen.

På slutten blir det så bratt at du kan behøve å ta av deg skiene og fortsette til fots. De siste 500 høydemeterne mot toppkammen går du i terreng der det er vanskelig å finne sikre veivalg.

Forsikre deg om at det er sikre snøforhold! Gå vestover 100 meter langs toppkammen for å nå toppen. 

Ned 5.8.1: Det gigantiske snøfeltet er bratt, langt og rett som ett hvitt papirark. En garantert heftig opplevelse.

Finn flere flotte toppturer i Narvik og Bogen-Grovfjord her