Den lange ryggen som løper sørover fra toppen av Revtind er ryggen på reven, godt synlig fra Narvik. Reveryggen er en veldig trivelig og enkel topptur.

Perfekt for store og runde løssnøsvinger. Prøv gjerne å kjøre ned hele ryggen ned til Revfjellet for å deretter gå tilbake et stykke, og fortsette ned i retning mot Sandfjellet og Oldervatnet.

Selv om de beskrevne turalternativene stort sett unngår skredfarlige bakker, så er det farlig terreng på de omliggende fjellsidene, og skred fra disse kan krysse de beskrevne rutene.

Denne turen bør derfor unngåes når det er generell skredfare i området. 

  • Utstyr: Vanlig turutstyr 

  • Veibeskrivelse: Bil langs E6 og E10. Ta av til fylkesvei 829 mot Grovfjord. Parkering på stor lomme (med informasjonsskilt) på venstre side, cirka 14 kilometer fra E10. 

  • Sesong: Februar - mai

Opp 5.6.1: Gå tilbake et titalls meter langs veien og følg deretter en traktorvei oppover et lite stykke, til den stopper.

Følg så de naturlige terrengformasjonene opp i fallinjen. De første 300 høydemeterne er skogen tett som en jungel, men deretter blir det tynnere, og terrenget mer lettgått.

Fortsett opp langs dalen i retning mot Oldervatnet. Gå over Oldervatnet og fortsett oppover den trange dalen til et platå.

Herfra svinger du av mot høyre (nordvest) og opp på store snøfelt. Den tydelige toppbreen som du nå har rett foran deg er lettest å runde på venstresiden.

Så følger du den store ryggen til høyre (nordvest) mot toppen. 

Vanskelighetsgrad: Enkel

Opp 5.6.2: Gå sørover fra Oldervatnet og finn den slakeste, og sikreste veien opp i senken.

Fra et platå under toppen fortsetter du opp til passet mellom fortopp og hovedtopp. Rund toppskavelen og fortsett langs 5.6.1.

Dette alternativet er noe mer utsatt for skred enn 5.6.1. 

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Ned 5.6.1: Reveryggen er en ren nytelse å kjøre på langs toppbreen.

Mindre behagelige er de siste 300 fallhøydemeterne ned mot bilveien; her er skogen så tett at du kan behøve å ta av deg skiene og gå ned. 

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ned 5.6.2: Bakken ned mot Oldervatnet er skikkelig fin.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Vi har samlet turbeskrivelser av toppturer i Narvik og Bogen-Grovfjord her