For å nå toppunktet på Oldertinden må du av med skiene og klatre oppover bratte snøhelninger.

Det er mulig å kjøre fra toppen på ski, men det krever meget gode skiferdigheter og evne til å finne riktig vei ned på de bratte snøfeltene og unngå de mange klippene og steinene.

Hvis du finner ut at hovedtoppen blir for krevende kan du likevel få en fin tur ved å gå til fortoppen og kjøre ned i den store nordvendte bollen. 

  • Utstyr: Vanlig turutstyr, stegjern og isøks. 

  • Veibeskrivelse: Bil langs E6 og E10. Ta av til fylkesvei 829 mot Grovfjord. Det kan være vanskelig å finne parkering der turen starter. Om man ikke skal stå på privat eiendom, kan man parkere i en stor lomme (med et informasjonsskilt) på venstre side, cirka 14 kilometer fra E10. Herfra må man gå cirka 1,5 kilometer for å komme til stedet der man tar av fra veien. 

  • Sesong: Februar - mai

Opp: Gå forbi husene som ligger i 60-sonen ved en bro over Segelelva, og langs den høyre (østre) siden av bekken. Ikke kryss bekken når du kommer til den lille broen etter cirka en halv kilometer.

Gå i stedet opp et titalls meter til høyre for å finne en sti/traktorvei som leder videre opp langs Segelelvas høyre side. Ved skoggrensen kan du begynne å gå på skrå oppover til høyre, mot den spisse toppen av Oldertinden.

Ta sikte mot den store bollen til høyre (vest for toppen) for å unngå å ferdes unødvendig mye på den bratte flanken direkte under toppen.

Gå til fots opp langs de bratte renneformasjonene som leder til toppen. På slutten er det så bratt at du sannsynligvis trenger stegjern og isøks.

Vanskelighetsgrad: Veldig vanskelig

Sjekk ut flere toppturer i Narvik og Bogen-Grovfjord her

Ned: Samme som Opp. Svært bratt kjøring fra toppen og ned i renneformasjonene mellom klippene. Deretter åpner det seg opp på de store snøfeltene ned mot bunn av Segeldalen.

Følg venstre (sørlig) side av elven gjennom nokså tett skog og finn frem til traktorveien du fulgte på tur opp.

Vanskelighetsgrad: Veldig vanskelig