Presidenten i det internasjonale vannski og wakeboardforbundet (IWWF), Kuno Ritschard,  er fornøyd med at tildelingen kommer til Telemark.

– Telemark er veldig berømt, både for tradisjonell skisport og snowboard. Siden vi har tette forbindelser med snowboard og mange av utøverne deltar i begge deler, blir navnet Telemark sett på som et spennende sted for et VM, sier presidenten.

Annonse

Vokser raskt

Wakeboardsporten vokser raskt internasjonalt, og har nå en utbredelse som gjør at den kan komme på OL-programmet i 2020. Det avgjøres trolig i 2013.

Norge er en liten nasjon innen wakeboard, og på Norsjø Ferieland ligger det ene av Norges to anlegg. 

– Det er et scoop

Både Norges vannski og wakeboardforbund og Norsjø Wakeboardklubb, håper tildelingen av Norges første VM i wakeboarding vil gi et solid løft for sporten, både i antall utøvere og i form av nye anlegg.

– Det er et stort scoop at vi har lyktes med å få VM til Norge og Telemark, sier Egil Furre, president i det norske vannski og wakeboardforbundet.

VM er målet

Odd Roar Solerød, Nora Andersen og Jørn Simen Aabøe er noen av våre mest lovende wakeboardtalenter, og de innrømmer at VM i 2014 på hjemmebane plutselig har blitt et svært fristende mål. Likevel innrømmer de at det er et stykke opp til verdenseliten pr nå. 

– Her trengs det mye trening og våkenhet for å følge utviklingen i en sport som er forholdsvis ny, sier Aabøe.