/ Surf

– Surf er mer enn bare teknikk

På IN Surf for jenter lærer de alle aspektene ved surfing.

Sist oppdatert 20. juni 2017 kl 10.44
SUKSESSFULL: Det ble en herlig Stad-helg for campen. Foto: IN Surf
SUKSESSFULL: Det ble en herlig Stad-helg for campen. Foto: IN Surf

– Vi bygger på en ide om at surf er mer enn bare teknikk. På de fleste surfecamper lærer man hvordan man skal padle og reise seg. De tar sjelden høyde for de tusen tankene som dukker opp i hodet og som stopper en fra å ta de bølgene man egentlig burde tatt, sier Runa Weidemann.

I juni arrangerte Runa Weidemann, gjennom IN Surf, surfecamp for jenter på Stad. Der møttes en rekke entusiaster i ulike aldere og med ulikt ferdighetsnivå. Campen inneholder store mengder aktivitet, og de jobber også mye med det mentale.

– Hva er viktig med å ha en jentecamp?

– Gutter og jenter har nok de samme tankene og utfordringene og det finnes sikkert gutter der ute som hadde hatt glede av IN Camp også. Samtidig er det noe spesielt men en ren jentegruppe. En av jentene i helgen sa "when girls come together and feel safe, magic happens". Jeg spør alltid jentene om de skulle ønske det var en blandet gruppe og hva som eventuelt er fordelen med en ren jentecamp. Alle er enige; jentecamp er bra! Det er lettere å åpne seg når det bare er jenter. Det føles trygt og det blir mindre konkurransepreget. Det er gøy å surfe med en gruppe jenter, ofte er det nesten bare gutter i lineupen, sier Weidemann.

Foto: IN Surf 

På starten av denne sommeren arrangerte de camp i Norge. Nå venter flere i surfeparadiset Bali i Indonesia. Der gir de også mye tilbake til de lokale.

– På Bali jobber vi med lokalmiljøet i landsbyen hvor vi holder til og vi håper at vi i fremtiden får mulighet til å gjøre enda mer av det. Vi har så vidt begynt på et prosjekt med de lokale jentene, det er ingen jenter som surfer i landsbyen vår nå, men vi har møtt flere som har lyst. Vi samarbeider også med den lokale boardriders klubben. Sammen arrangerer vi beach cleanups, konkurranser og jobber for et bedre søppelinnsamlingssystem. Vi drømmer om å ha et program med de lokale barna, med blant annet engelsktimer som hovedsatsning. Jentene som kommer på camp blir involvert i de sosiale prosjektene våre så de kan være med å gi noe tilbake til samfunnet som er vertskap for oss, sier Weidemann.

De lokale har også vært viktige på Stad.

– Vi har spist lokal, kortreist mat. Dagsfersk fisk og kjøtt fra lokale dyr. Yogaen har vært med Bygda Yogaskule og vi har hatt lokal surfeinstruktør. Vi bodde på Akka Surf som har overnatting inkludert surfemamma så det har blitt vafler, markblomster, rabarbrapai, gode senger og klemmer.

Stad-campen varte i tre dager. På Bali kan deltakerne vente seg ti dager stappfulle av surfing.

Se galleri fra campen her:

Publisert 20. juni 2017 kl 10.44
Sist oppdatert 20. juni 2017 kl 10.44
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen