/ Surf

Ikke surf ennå

Kommunen melder at hyppig ferdsel ved oljesølet på Saltstein vil forverre situasjonen.

Sist oppdatert: 11. august 2009 kl 15.03
Saltstein er fortsatt preget av olje. Foto: Peter Gløersen
Saltstein er fortsatt preget av olje. Foto: Peter Gløersen
Lesetid: 2 minutter

Lokal Saltstein-surfer Julius Vegas Messel har skrevet denne oppdateringen fra Saltstein:

De av oss som alltid følger med kan man denne uken se at muligheten for å snike inn en liten surf på Saltstein er tilstede. Eller kansje ikke. Under de rådende forhold, og med det oppryddingsarbeidet etter oljekatastrofen som er i gang, er det vel lite trolig at noen skulle finne på å ta seg turen?
På larvik.kommune.no bes publikum unngå unødvendig ferdsel i områdene skadet av olje da det kan forsterke skadeomfanget på fugl. I tillegg kan oljen være farlig for oss..
Det vil ta seg dårlig ut for alle surfere/windsurfere/kitere om en av oss ikke orker og sitte på land den tiden det tar å rydde opp. Av respekt for naturen bør vi være tåmodige, samtidig som så mange som mulig av oss tar del i oppryddingsarbeidet. 

Dette skriver Larvik kommune på deres hjemmesider:

Det er risiko knyttet til all ferdsel i området med påslag av olje. Aktuell kyststrekning er fra spissen av Mølen til vest for innløpet til Naverfjorden, inklusiv Bramskjæra.

Det forventes ikke ny olje fra havaristen inn i våre kystområder, og derved ikke nye påslag av olje på vår kyst.

Det er likevel slik at båten fortsatt ikke er tømt for olje, så noen garanti foreligger ikke - men det har selvsagt høyeste prioritet å hindre at olje skal kunne spre seg fra havaristen.

Denne uken har vi vært svært heldige med et gunstig vær for oppsuging av olje, og det aller meste av aktuell kyststrekning er nå grovrenset. Det er nåt ikke mer olje som kan suges opp, et arbeid som er utført både fra sjø (båter) og land (biler).

Publisert 11. august 2009 kl 11.14
Sist oppdatert 11. august 2009 kl 15.03
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen